Aktywne Wpisy
Marakuja +1002
Białek @M_B ty k---o j----a, takiej fałszywej persony jak ty to ciężko nie pocisnac. Specjalnie odzyskałem konto, żeby w pustym łbie może coś zaświeciło. Ty k---o z moderacji, która na wojnie by sprzedała swoja matkę, żeby swoje z-----e geny dalej puścić w świat -c--j ci w dupę, banuj.
Z pozdrowieniami,
C--j wam w dupę
#moderacja #nieruchomosci
Z pozdrowieniami,
C--j wam w dupę
#moderacja #nieruchomosci
eskejper +358
Zainspirował mnie jeden z wpisów na tagu, więc pomyślałem że sam napisze coś podobnego. I tak już marzyłem o tym żeby usunąć konto - to moje trzecie konto na wykopie i ostatnie.
@m__b jesteś po prostu żałosną k---ą bez honoru, która świadomie wplątała się w konflikty polityczne oczekując korzyści finansowych. Twój portal i społeczność wymiera - portal o którym kiedyś mówiło się że jest Polskim Redditem, dziś pozostał tylko jego cieniem. Ludzie wstydzą się przyznać że korzystają z tego portalu. Manipulujecie treściami szczególnie w kontekście nieruchomości i dajecie jakieś żasłona oświadczenia pisane na kolanie w kiblu. Usuwacie niewygodne tematy a twoi z-----i koledzy z moderacji banują bez powodu użytkowników którzy podtrzymują ten portal w ryzach. Życzę wam wszystkiego najgorszego.
Z pozdrowieniami,
C--j wam w
@m__b jesteś po prostu żałosną k---ą bez honoru, która świadomie wplątała się w konflikty polityczne oczekując korzyści finansowych. Twój portal i społeczność wymiera - portal o którym kiedyś mówiło się że jest Polskim Redditem, dziś pozostał tylko jego cieniem. Ludzie wstydzą się przyznać że korzystają z tego portalu. Manipulujecie treściami szczególnie w kontekście nieruchomości i dajecie jakieś żasłona oświadczenia pisane na kolanie w kiblu. Usuwacie niewygodne tematy a twoi z-----i koledzy z moderacji banują bez powodu użytkowników którzy podtrzymują ten portal w ryzach. Życzę wam wszystkiego najgorszego.
Z pozdrowieniami,
C--j wam w
W wieku 30+ postanowiłem zacząć naukę programowania (nie nie będę pytał od czego zacząć).
Poszukałem trochę w necie, trochę poczytałem, popatrzyłem na statystyki i zdecydowałem od czego zacząć.
Jako że wszędzie mówi się, że najprostszy do ogarnięcia jest python, to od niego chciałbym zacząć (jestem KOMPLETNIE zielony i dlatego uważam, że najmądrzej nauczyć się podstaw i pewnego sposobu myślenia od czegoś, co najłatwiej opanować).
W kolejnych miesiącach i latach swojej nauki chciałbym ogarnąć C, C++ i przede wszystkim Javę i JS - mówiłem, że ambitnie :)
W związku z powyższym mam do Was prośbę o polecenie na początek dobrej literatury (którą chciałbym wykorzystać jako uzupełnienie wiedzy teoretycznej) i przede wszystkim kursu/kursów online z pythona. Wiem, że google nie boli, ale nie wiem, na co zwracać uwagę przy takim wyborze, a doświadczeni w temacie powinni być w stanie mi wyoślić co nieco :)
#pytanie #kiciochpyta #programowanie #python #naukaprogramowania i może #webdev (?)
@chozi: > W związku z powyższym mam do Was prośbę o polecenie na początek dobrej literatury
@phoos: PYTHONA
PYTHONA
PYTHONA.
A teraz proszę poszukaj sobie coś na temat analfabetyzmu wtórnego, bo nie pytałem od czego zacząć (naukę programowania), tylko jakich kursów i literatury użyć na początek żeby nauczyć się pythona. Nie dziwi cię, że reszta zrozumiała?
Oczywiście z angielskim nie ma najmniejszych problemów (nie robiłbym jako korposzczurek bez tego :)
Co do wymienionego przez Ciebie autora, to poleciłbyś TE KSIĄŻKI ? Myślę, że chyba coś takiego miałeś na myśli mówiąc o nauce programowania, a nie konkretnego języka (chociaż mam wrażenie, że te 2 pozycje to akurat o c++ traktują)?
Matlab i simulink ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Teraz też mam 30+ ale na pewno nie mam tyle zapału i czasu by rozwijać się pod tym kątem. Daj znać od czasu do czasu jak tam postępy!
a frustratami się nie przejmuj, może nie będziesz najlepszy ale ważne że będzie Ci się to podobało
a co do języków specjalistą nie jestem ale raczej C jest dość trudny, z Pythonem dobry wybór wiele razy słyszałem że jest spoko do nauki na początek
@duskhorizon: dzięki kolego - pierwsze tygodnie będą krytyczne, jak załapię bakcyla na dobre i nic mnie nie zniechęci, to co
No i dawaj mi plusy, bo same wpisy atencji nie daja i mam czym ladowac zyciowych baterii. Myslisz, ze bordo mam dla zabawy? ( ͡°
@prawdziwy_wykopek: Nie zgadzam się. Widziałem sporo książek kompletnie od podstaw. Zakładały tylko to, że czytelnik umie odpalić edytor tekstowy i przeglądarkę.
@prawdziwy_wykopek: Wiadomo, że 15k nikt po tym nie dostanie. Ale po przeczytaniu takiego czegoś już można startować do konkretniejszych rzeczy.
Dobrze się uczyć przekrojowo.
Np. Python (jako sprawy bardziej skryptowo-shellowe), Java (najmocniejszy gracz na aktualnym rynku) oraz JavaScript (niezniszczalny hegemon w przeglądarkach)
Do tego HTML/CSS w jakiejś podstawowej formie (żebyś rozumiał co się dzieje w podstawowych przypadkach jak już mówimy o webdevie) i po ~pół roku do roku nauki zacznij szukać pracy
bardzo konkretnie i na luzie
@devman: Rok temu dostałem się na staż javowy jako dwudziestojednolatek. Jako jeden z dwóch stażystów w zespole. Tym drugim był człowiek kilka lat przed czterdziestką. Da się? Da się! Oczywiście ułamek ludzi