Aktywne Wpisy
mk321 +5
Dobry_Gospodarz +258
Patrzę z okna na rzekę. Z budynku który był zalany do drugiego piętra w 97. Na szczęście jestem na trzecim.
To nie #wroclaw tylko mała mieścina blisko czeskiej granicy. Lokalsi cały czas na telefonach, samochody poprzestawiane na parkingi na wzgórzach, z dala od rzeki.
Jeśli gdzieś będzie sytuacja krytyczna będą po mnie dzwonić i pojadę pomóc, trzymajcie kciuki żebym ja nie musiał dzwonić, że pomoc potrzebna jest u mnie
#
To nie #wroclaw tylko mała mieścina blisko czeskiej granicy. Lokalsi cały czas na telefonach, samochody poprzestawiane na parkingi na wzgórzach, z dala od rzeki.
Jeśli gdzieś będzie sytuacja krytyczna będą po mnie dzwonić i pojadę pomóc, trzymajcie kciuki żebym ja nie musiał dzwonić, że pomoc potrzebna jest u mnie
#
W wieku 30+ postanowiłem zacząć naukę programowania (nie nie będę pytał od czego zacząć).
Poszukałem trochę w necie, trochę poczytałem, popatrzyłem na statystyki i zdecydowałem od czego zacząć.
Jako że wszędzie mówi się, że najprostszy do ogarnięcia jest python, to od niego chciałbym zacząć (jestem KOMPLETNIE zielony i dlatego uważam, że najmądrzej nauczyć się podstaw i pewnego sposobu myślenia od czegoś, co najłatwiej opanować).
W kolejnych miesiącach i latach swojej nauki chciałbym ogarnąć C, C++ i przede wszystkim Javę i JS - mówiłem, że ambitnie :)
W związku z powyższym mam do Was prośbę o polecenie na początek dobrej literatury (którą chciałbym wykorzystać jako uzupełnienie wiedzy teoretycznej) i przede wszystkim kursu/kursów online z pythona. Wiem, że google nie boli, ale nie wiem, na co zwracać uwagę przy takim wyborze, a doświadczeni w temacie powinni być w stanie mi wyoślić co nieco :)
#pytanie #kiciochpyta #programowanie #python #naukaprogramowania i może #webdev (?)
Ja jestem inaczej wychowany i nigdy nikt mi nic na tacy nie podał i może dlatego mam takie podejście do tego typu ludzi.
Komentarz usunięty przez autora
1. Learning Python - świetne omówienie wszystkich aspektów języka, ale to szczegółowa biblia i nie ma sensu by na tym etapie do niej siadał. Nie potrzebuje tego typu wiedzy i marnowania czasu na wertowanie almanachu.
Komentarz usunięty przez autora
@LowcaZMroku: To napisz dlaczego tak sądzisz? :)
https://www.nostarch.com/pythoncrashcourse
https://automatetheboringstuff.com/
@LowcaZMroku: Heh... wiesz musisz być słaby psychiczne skoro komentarz anonimowego mirka dla Ciebie jest podcinaniem skrzydeł. EOT.