Aktywne Wpisy
Davvs +877
karpiniusz +234
Sąsiad nosacz dzwonił przez domofon żebym przeparkował bo zająłem mu "jego miejsce". Odmówiłem bo to zwykle osiedle i nie ma tu prywatnych miejsc (każdy parkuje gdzie akurat wolne). Postanowił mnie więc zastawić. Półgodziny później najwyraźniej stwierdził że mam za dużo miejsca i jakoś wyjadę więc przeparkował jeszcze bliżej. Straż miejska wezwana, czekam na rozwój sytuacji (może sam dostanę mandacik ale warto będzie) ( ͡º ͜ʖ͡º)
#bekazpodludzi #
#bekazpodludzi #

![[AMA] Paweł Fajdek, pięciokrotny mistrz świata w rzucie młotem](https://wykop.pl/cdn/c0834752/cb6c48282d3c4c70261f8afb5f9fa77e36d122724502ac5937f39f268d049939,q70.jpg)

@Internet_the_explorer: > @bigdabro: @jacekKobr:
Hehe no tak, wszak ani Duda ani Kaczyński z wykształcenia prawnikami nie są. To nic, że mają tytuł dr prawa i wieloletnie doświadczenie w tworzeniu prawa. To co, że Ziobro też jest z wykształcenia prawnikiem? Co z tego? nie zna się, bo jest z PiSu.
Naprawdę dziwi mnie to, jak można na poważnie takie brednie pisać...
#tklive #neuropa #prawo
@badtek:
Szanuje za autokrytykę
Który z trójki Duda, Kaczyński, Ziobro jest profesorem prawa i cenionym konstytucjonalistą?
to prezes Tk konstytucjonalistą też nie jest ...
Duda to ten prezydent który nie wypełnia swoich obowiązków nie przyjmując ślubowania od prawidłowo wybranych sędziów TK którego skrytykował jego własny promotor #? Ziobro
@The_Riddler: a który z trójki Duda, Kaczyński, Rzepliński należał do PZPR?
W ogóle nie ma to jak twierdzić, że w PiSie też są poważni prawnicy i wymienić nazwiska tych bardziej odpowiedzialnych za napad na instytucje Trybunału Konstytucyjnego którzy w kwestii prawa częściej udowadniają swoją indolencje wśród których niektórzy mogą stanąć przed Trybunałem Stanu.
@maniac777: a Rzepliński jaki zawód prawniczy wykonywał zanim zasiadł do TK?
@Jacek38: no już troszke za daleko zaszedłeś. Co tu Piotrowicz ma do gadania?
Ja tylko przypomnę że poseł Piotrowicz także należał do PZPR a teraz jest partyjnym kolegą Kaczyńskiego - I co teras?
@badtek: Przynajmniej do 2000 roku pracował na wydziale prawa na UW uzyskując tam stopień profesora. Poza tym pracował jako doradca (właśnie w zakresie prawa) przynajmniej w kilku instytucja od ONZ przez OBWE po IPN.
@maniac777: aha, czyli nie jako radca, adwokat, prokurator, sędzia, notariusz, tylko nauczyciel.
@badtek: mylisz nauczyciela z naukowcem
@UlfNitjsefni: tu zobacz jak Twój idol odpowiadał na proste pytania (zapewne dla Was głupiej) dziennikarki. Myśle, że zarówno Duda i Kaczyński podaliby te odpowiedzi bez zastanowienia...
Czyny nie słowa. A o Kaczyńskim i Dudzie czyny świadczą jednoznacznie - koło prawa to oni stali, ale tylko wtedy jak mogło przysłużyć się zdobyciu władzy.
@tony_soprano: co Ty piepszysz. Kto zaczął grzebać przy TK, jak się okazało, że prawdopodobnie zmieni się władza? Kto pomagał pisać ustawę niezgodną z Konstytucją? Kaczyński i Duda tak?