Nie wiem czy było, z przedwczorajszego wieloboju gimnastycznego mężczyzn #rio2016
Sytuacja dość kuriozalna, wielu podejrzewało że to forma jakiegoś protestu politycznego, ale prawda okazała się być o wiele bardziej prozaiczna - Semiankiv przed konkursem doznał kontuzji ręki do tego stopnia, że nie był w stanie wykonywać akrobacji. Mimo że #ukraina mogła dokonać zmian w zespole, nie wystawiła żadnego zamiennika. Mogła się wycofać - w ten sposób Szwajcaria mogłaby wziąć udział w finałach, ale mimo wszystko Ukraincy zdecydowali się wystartować i zwyczajnie poddać.
@JaredS: Z tym akurat bym się nie zgodził, abstrahując od całej geopolityki - oglądałem całe zawody i choć na profesjonalnym ocenianiu gimnastyki się nie znam, to w mojej opinii Wiernajew miał o wiele lepszy (pod względem technicznym i artystycznym) pokaz niż Uchimura, a co ważniejsze w tej dyscyplinie - równiejszy, podczas gdy Uchimura na jednych konkurencjach był wybitny, a na drugich ledwie przeciętny. Zadecydowała 0.100 punkta, ale mimo wszystko byłem
Mogła się wycofać - w ten sposób Szwajcaria mogłaby wziąć udział w finałach, ale mimo wszystko Ukraincy zdecydowali się wystartować i zwyczajnie poddać.
The international gymnastics federation says it was Ukraine’s choice—not the federation’s rules—to skip parts of the men’s gymnastics team final on Monday night.
@Joz: > Mogła się wycofać - w ten sposób Szwajcaria mogłaby wziąć udział w finałach A tak nie mogli wziąć udziału? Decydowały jakieś punkty? Ktoś inny dostał się zamiast Szwajcarii do finału, czy jak to wyglądało?
@CiekawskiJ: Nie, Szwajcaria się nie dostała w kwalifikacjach do finału, miała pierwszy wynik który się nie dostawał. Gdyby Ukraina się wycofała, wtedy mogli wskoczyć na ich miejsce.
Sytuacja dość kuriozalna, wielu podejrzewało że to forma jakiegoś protestu politycznego, ale prawda okazała się być o wiele bardziej prozaiczna - Semiankiv przed konkursem doznał kontuzji ręki do tego stopnia, że nie był w stanie wykonywać akrobacji. Mimo że #ukraina mogła dokonać zmian w zespole, nie wystawiła żadnego zamiennika. Mogła się wycofać - w ten sposób Szwajcaria mogłaby wziąć udział w finałach, ale mimo wszystko Ukraincy zdecydowali się wystartować i zwyczajnie poddać.
Nie ukrywając, Szwajcarzy byli w-------i.
@Joz: No chyba właśnie nie rzucili ręcznika. Chłopak walczy do końca odbierając miejsce Szwajcarii ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Joz:
http://www.wsj.com/articles/ukraines-gymnastics-team-skips-part-of-mens-team-final-1470742581
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
A tak nie mogli wziąć udziału? Decydowały jakieś punkty? Ktoś inny dostał się zamiast Szwajcarii do finału, czy jak to wyglądało?
@yggdrasill: Normalnie.