Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 40
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@tymeek: ja mam fajne komentarze, a nikt nie plusuje, a na głównej to w ogóle rekordy minusów zwykle zbieram, więc po co coś zmieniać? świata nie naprawio, tagów też nie, a podyskutowac sobie można w parku ze znajomymi ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@tymeek:

Moim zdaniem winna jest @Moderacja

Oczywiście. Przecież wiadomo, że to moderacja siłą zmusza użytkowników serwisu do pisania rzeczy niezgodnych z prawem. Oni nie chcą, ale muszą, bo moderacja nad nimi stała ( ͡
  • Odpowiedz
@tymeek: Ze swojej strony dodam, że komentarze którymi była zainteresowana prokuratura nie były zgłoszone. Przez Wykop przechodzi dziennie tyle contentu, że moderatorzy są w stanie moderować tylko zgłoszone treści. Nie siedzimy na głównej i nie czytamy wszystkich komentarzy. Treści w których istnieje podejrzenie o naruszenie prawa (tzw. "mowa nienawiści" - art.256 kk) są usuwane.
  • Odpowiedz
Oczywiście. Przecież wiadomo, że to moderacja siłą zmusza użytkowników serwisu do pisania rzeczy niezgodnych z prawem. Oni nie chcą, ale muszą, bo moderacja nad nimi stała ( ͡° ʖ̯ ͡°)

@a__s: Nie, moderacja przyzwala na tego typu akcje.

Po pierwsze: zgodnie z prawem moderacja ma
  • Odpowiedz
@a__s: może jakieś zmiany w regulaminie? Np. przy udowodnionym np. w powiązanych duplikacie, informacji nieprawdziwej czy tytułu opisu niezgodnego z linkowaną treścią z marszu wywalenie z głównej/wykopaliska i warn/ban dla dodającego? Jakiś czas temu sam zgłaszałem jednego gościa, który wiedząc że art. już jest celowo wrzucił duplikat a @Moderacja oczywiście odrzuciła.
  • Odpowiedz
Po pierwsze: zgodnie z prawem moderacja ma działać w oparciu o zgłoszenia. Jeśli coś nie zostało zgłoszone przez użytkowników, to moderatorzy z dużą szansą nie dotrą do takiej treści.

@a__s: Nie dotrą? Jeśli ktoś siedzi 8h w pracy jako moderator to jest w stanie przejrzeć niemal wszystkie popularne znaleziska - a na pewno te, które trafiają na główną. Zgłoszenia powinny jedynie pomagać w wyłapywaniu tych, które przemknęły się pod radarem,
  • Odpowiedz
@Moderacja: Bardzo ładna, dyplomatyczna odpowiedź, ale wytłumaczcie proszę dlaczego na "zagranicznych portalach" nie napotykam takich treści? Rozumiem, że tam stosują jakąś czarną magię ( ͡° ͜ʖ ͡°). Przecież niedawno ktoś tu udowadniał, że Polacy wcale nie są narodem nietolerancyjnym; to dlaczego czuję się tutaj jakbym pływał w szambie?
  • Odpowiedz
@rzep: Popieram.
Za każdym razem, jak czytam takie tłumaczenia, to czuję jakby ktoś miał mnie za debila. Jak to jest, że ja wchodząc na wykop na godzinkę dziennie, ciągle widzę te treści, a moderacja nie?
  • Odpowiedz
@tymeek: Żeby nie wspomnieć o czymś takim jak porządek, nadal zgłoszenia za nieprawidłowe tagi są przyjmowane, jeżeli chodzi o tagi #polityka, czy #islam. A co z resztą wykopu? Nadal brak prywatnych tagów, lub chociaż jakiejś moderacji spośród użytkowników. Nie wiem, może zgłoszenia z priorytetem od wyznaczonych osób. Po jakimś czasie z każdego tagu robi się śmietnik. @a__s @moderacja
  • Odpowiedz
@rzep:

Nie dotrą? Jeśli ktoś siedzi 8h w pracy jako moderator to jest w stanie przejrzeć niemal wszystkie popularne znaleziska - a na pewno te, które trafiają na główną.

1. Chyba nie masz świadomości ile dziennie dodawanych jest treści na Wykop. Samych linków do wykopaliska dodawanych jest ok 1000 dziennie. Policz do tego komentarze, wpisy, komentarze pod wpisami, linki powiązane - tu liczby są znacznie większe. Potrzebowalibyśmy armii moderatorów, by
  • Odpowiedz
Bo jako moderator mogę w ogóle nie wychodzić z panelu zgłoszeń, tyle ich przychodzi.

A przydałoby się wyjście, bo często byłoby to znacznie szybsze i sprawniejsze niż przechodzenie przez zgłoszenia, których znaczna część może być dotyczyć rzeczy niezwiązanych.

Jak widzisz codziennie takie treści, to czemu przez ostatni rok zrobiłeś około 10 zgłoszeń?

@
  • Odpowiedz