Aktywne Wpisy

OCIEBATON +974
źródło: temp_file1641532504267841226
Pobierz
LatajacyJeczmien +391
Ale mnie triggerują ludzie pieprzący o tym, że ktoś siedzi na siłowni na telefonie. Tak, będę podnosić ciężary bez żadnych przerw, a jeśli już się zdarzy przerwa, to będę się gapić w sufit przez dwie minuty żeby ktoś czasem nie pomyślał, że na siłowni siedzę na telefonie zamiast ćwiczyć xd
#mirkokoksy #mikrokoksy #trenujzwykopem #zalesie #silownia
#mirkokoksy #mikrokoksy #trenujzwykopem #zalesie #silownia
źródło: Screenshot_20250401-085424
Pobierz

Sytuacja dzieje się w samochodzie mojego różowego - Toyota Corolla E11 1998r 1.4 16V
Na gazie na wolnych obrotach chodzi dobrze, problem pojawia się przy przyśpieszeniu (normalnym miejskim przyśpieszeniu), ładnie ciągnie do 2500 obrotów a później się dławi, gaz w podłodze a obroty spadają, czasami pociągnie tak do 3000 obrotów i to samo. Na benzynie chodzi bardzo dobrze. Byłem u gazownika. Wymieniłem parownik na nowy, świece na nowe, przewody zapłonowe na nowe no i w końcu cewki zapłonowe na używane w każdej możliwej kombinacji ze starymi, i dalej to samo! Dodam że toyotka ma nowy zbiornik nawet, co się wiąże z tym że już 10 lat na gazie przejezdzila. Instalacja to zwykły stary gaz, nie żadna sekwencja.
Już szlag mnie trafia, gazownik mówi że to wina samochodu a nie instalacji gazowej. Może jest tutaj jakiś spec?
#motoryzacja #lpg #instalacjelpg #gazownictwo
@Pwner: Zmień gazownika....
@mezon: no coś takiego, sam się przełącza po pstryczku
@serial28: właśnie to mnie zaskoczyło i nie mogłem pojąć skoro na benzynie śmiga elegancko, to czemu mam cewki wymieniać? A on mówił, że gaz potrzebuje więcej prądu i mnie to nie ominie...
@Pwner: Tu akurat ma racje :-)
Przy regulacji czułości (bąbelki czy jak to tam nazwać) kręcisz śrubą od membrany