Wpis z mikrobloga

Mirko pomusz. Mam problem z laptopem Dell Inspiron 5558 (mam go od 3 miesięcy, kupiony nowy). Problem dotyczy ładowania baterii, po podłączeniu zasilacza nie świeci się kontrolka ładowania, gdy lekko wysunę kabel to mrugnie pare razy. Laptop podłączony do zasilacza normalnie działa, ale nie ładuje się. Mimo tego, przy ikonce obok zegara w windowsie jest napisane (podłączony, ładuje) ale wcale nie ładuje bo po całej nocy "ładowania" jest ciągle 7%... jeszcze przedwczoraj wszystko było ok. #pytanie #pytaniedoeksperta #komputery #laptopy
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@przedostatnisamuraj: Używasz oryginalnego zasilacza? Bo ci go nie rozpoznaje komputer po prostu. Teoretycznie jest to zabezpieczenie przed uszkodzeniem sprzętu, a w praktyce mechanizm della zmuszający do zakupu ich akcesoriów. Ładowarka i komputer mają chipy-klucze komunikujące się po 1-wire.
  • Odpowiedz
@przedostatnisamuraj: Hej Mirku, wiem że arcy odkop, ale czy nowy zasilacz rozwiązał wtedy Twój problem? Dziś dokładnie ten sam model laptopa zaczął mi odwalać to samo co Tobie i przekopałem sieć w poszukiwaniu odpowiedzi, natomiast chyba z desperacji kupię nowy zasilacz i sprawdzę czy to coś zmieni.
  • Odpowiedz