Wpis z mikrobloga

#papryczki #chilihead #pytanie

Mam posadzone kilka odmian obok siebie (Hungarian Hot Wax, Pepperonconi, Cayenne Long Slim, Thai Hot) oraz Cayenne Purple. Czy jest możliwe, że pszczoły podczas zapylania zrobiły mi jakieś krzyżówki? Otóż wszystkie odmiany zaczynają ciemnieć w kierunku fioletowego, a nie powinny.

Hot Wax:
L.....L - #papryczki #chilihead #pytanie

Mam posadzone kilka odmian obok siebie (H...

źródło: comment_mr3WzLPiKFyqLb5cL18P87JiOmuFXNux.jpg

Pobierz
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@LBL-LBL: Na Allegro już dwa razy się naciąłem na zupełnie inne nasionka do obiecanych na aukcji - najwidoczniej uczę się na błędąch z opóźnieniem skoro kupiłem dwa razy ( ͡° ʖ̯ ͡°) Najlepiej wejść na forum odnośnie papryczek i szukać handlarzy albo pytać tutaj - ktoś może za koszt wysyłki będzie chciał się podzielić :)

Sam będę szukał na przyszły rok Chipotle i Carolina Reaper (
  • Odpowiedz
@LBL-LBL rok temu miałem ale nasionek mało mi zostało i nie wiem skad.... Jakoś mam ich dużo posadzonych... A nasionek bylo z 5...
Z tego co wiem ta chery to prawie wcale nie ostra
  • Odpowiedz
@Pawel1342: No możliwe, że praktycznie nie ostra, a sprzedawca walił w ch**a, żeby tylko towar opchnąć ;)
Wziąłem na próbę 2 sadzonki, bo swoje nasionka wysiewałem dopiero na początku kwietnia i nie wiedziałem, czy coś z tego wyjdzie i chciałem, żeby cokolwiek urosło ostrzejszego.
Ale nie jest źle, bo moje z nasionek mają się całkiem nieźle i 8 z 9 posadzonych odmian już powoli owocuje :)
  • Odpowiedz
@latacz piszesz do mnie i pytasz się o wpis sprzed 7 miesięcy?

To nie jest reklama bo nie reklamuje siebie, nikt mi nie płaci itp.

tylko chillihead forum, j---ć Januszy z Allegro i ich pepperoni udające Karolinę riper
  • Odpowiedz