Aktywne Wpisy
mickpl +1236
Ksiega_dusz +30
Jak zamierzacie dociągnąć do emerytury jako programiści, mając na uwadze aktualny rynek pracy, rosnącą podaż programistów oraz dynamikę branży, technologii?
#pracait #korposwiat #programowanie #programista15k #java
#pracait #korposwiat #programowanie #programista15k #java
Mam posadzone kilka odmian obok siebie (Hungarian Hot Wax, Pepperonconi, Cayenne Long Slim, Thai Hot) oraz Cayenne Purple. Czy jest możliwe, że pszczoły podczas zapylania zrobiły mi jakieś krzyżówki? Otóż wszystkie odmiany zaczynają ciemnieć w kierunku fioletowego, a nie powinny.
Hot Wax:
Wydaje mi się, że to od tego Cayenne Purple to zabarwienie, bo mam też te same odmiany w doniczkach w domu i tam nie ciemnieją.
Kupiłem też na lokalnym targowisku kilak sadzonek, tyle, że nie pamiętam jak się ta odmiana nazywała. Sprzedawca twierdził, że ma to być coś ostrego.
Papryki wyglądają dość dziwnie, bo są okrągłe, co to może być:
Sam będę szukał na przyszły rok Chipotle i Carolina Reaper (
To wygląda jak jakieś cherry, zero ostrości
Kupiłem gotową sadzonkę na targowisku, sprzedawca nie miał tego dokładnie opisanego, stwierdził tylko, że ma być ostra.
Wcześniej w tym temacie wspomniano o cherry i możliwe, że to coś takiego:
http://www.chilihead.pl/viewtopic.php?f=57&t=502
Z tego co wiem ta chery to prawie wcale nie ostra
Wziąłem na próbę 2 sadzonki, bo swoje nasionka wysiewałem dopiero na początku kwietnia i nie wiedziałem, czy coś z tego wyjdzie i chciałem, żeby cokolwiek urosło ostrzejszego.
Ale nie jest źle, bo moje z nasionek mają się całkiem nieźle i 8 z 9 posadzonych odmian już powoli owocuje :)
Komentarz usunięty przez autora
To nie jest reklama bo nie reklamuje siebie, nikt mi nie płaci itp.
tylko chillihead forum, j---ć Januszy z Allegro i ich pepperoni udające Karolinę riper