Wpis z mikrobloga

#it #hacking
Hasło w windowsie daje tylko pozór bezpieczeństwa. Byle janusz nie wejdzie bez hasła, ale trochę kumaty 14 latek tak a w systemie z hasłem jest prawie pewne że masz zapisane hasła w chrome, lub firefoxie.
  • 38
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 0
@hjkl podmien plik cmd na odpowiedzialny za ulatwienia dostepu. w logowaniu klikasz 5 lub 6 razy shift, zmieniasz haslo w net user i masz pelen dostep do konta.
  • Odpowiedz
@Weise: btw windows defaultowo jest po prpstu mniej bezpiecznie skonfigurowany, wyobrazasz sobie ze na windowsie zeby zainstalowac najprostrza aplikacje musisz uwierzytelnianiac sie jako superadmin? Ludzie to po prostu włączają, ale jest taka opcja.
Ponadto możesz zedytowac ten plik bo uzywasz konta na prawach superadmina, na linuxie unika sie uzywania konta roota.
  • Odpowiedz
@Weise: najpierw piszesz, ze hasło do systemu w Windows łatwiej złamać niż w linuxie bo wystarczy ze włożysz nośnik. Udowodniłem Ci, ze to bzdura to nie raczyłeś tego skomentować. I jeszcze wymagasz ode mnie argumentów? Weź się ogarnij
  • Odpowiedz
@Weise: jak stawiasz tezę: hasło w Windows to iluzja, Linux jest bezpieczniejszy która okazuje się bzdurą, to znaczy ze brakuje Ci podstaw. Tu nie potrzeba argumentów, bo sama ta dyskusja jest dla mnie argumentem ( ͡° ͜ʖ ͡°) potem piszesz, ze nie musisz wiedzieć wszystkiego, żeby widziec wady. No to czemu tej wady nie widziałeś w linuxie? Proponuje żebyś usunął ten post :)
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@RottenKitten linux jest bezpieczniejszy bo jest na niego mniej groznych wirusow. Rowniez przez open source szybciej latane sa latane luki. jesli otworzysz dowolne narzedzie do testowania podatnosc na exploity to wszedzie widac dwa popularne systemy, windows i osx. Linuxa jeszcze nie widzialem. jestes ograniczony bo ciagle lapiesz mnie za jedna pomylke
Czlowiek nie jest maszyna i mylic sie moze i.nadal twierdze ze szybciej mozna obejsc haslo w windzie. przykladowo w ubuntu
  • Odpowiedz