Aktywne Wpisy
pafffel +1110
Leci dzień po dniu zima coraz bliżej. Rosołek z mamą #polskiedomy
Alzena +60
Zazdroszczę wam że jesteście w stanie pić te napoje zero 😔 ja tych słodzików nie jestem w stanie zdzierżyć, zostaje po nich na podniebieniu paskudny, mdły posmak którego nie mogę się pozbyć przez wiele godzin. A co gorsza te napoje bez cukru są o wiele słodsze niż odpowiedniki z cukrem.
#zdrowie #kuchnia
#zdrowie #kuchnia
Jest sobie słup właśnie z tauronu, doprowadzający prąd na moją działkę. Chciałbym na tym słupie zamontować kamerę monitorującą wjazd na działkę. Wie ktoś jak wygląda procedura uzyskania pozwolenia na montaż kamery na słupie taurona i czy w ogóle jest taka szansa? (z drugiej strony - czemu by nie, skoro światłowody obcych firm wiszą).
Wszystko musi być w pełni legalne, więc dzięki za wszelkie odpowiedzi typu 'montuj, nie pytaj o zgodę' - niestety mam tak miłych sąsiadów, że tauron w ciągu 10 sekund wiedziałby, że coś robię przy słupie...
Tak to przeważnie się odbywa. Ale co kraj to obyczaj. Może ci być taniej kupić jakiś słup rurowy i go zlokalizować w pobliżu słupa, żeby był równie dobry kąt widzenia.
Faktycznie zastanawiam się nad własnym słupkiem, będzie prościej i szybciej (chociaż mniej stabilnie) ;-)
Zresztą jak zrobisz swój słupek, dasz mu jakiś ustój lub fundament, to wcale nie będzie mniej stabilnie.
muszę:
-dostarczyc wniosek o wydanie warunków technicznych
-dostarczyć mapkę z naniesionym słupem na którym ma być kamera
-dostarczyc wniosek o możliwość zamontowania kamery na słupie
-podać adres do korespondencji bo odpowiedź tylko w