Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@szwejku: Nie są za niskie są dokładnie takie jakie powinny być, w zachodnich krajach UE płaca minimalna jest na takim samym poziomie jeśli chodzi o kwotę ale siła nabywcza pieniądza jest tam wyższa tzn miejsca pracy np w Niemczech są lepiej uzbrojone w kapitał.Poza tym nie kieruj się tym co piszą w necie. Pierwsza praca jak najbardziej 2k na start jest w porządku .
  • Odpowiedz
@khaotic: Zgodzę się, że trafiają się pracodawcy, którzy oferują skandalicznie niskie stawki, ale jeśli człowiek ma umiejętności i wiedzę, to omija takie ogłoszenia szerokim łukiem - tak mi się wydaje
  • Odpowiedz
@BeQuickk: Też uważam, że 2k na start jest w porządku - dlatego dziwią mnie głosy, że z takiego pułapu nie warto zaczynać - tak jakby ktoś zakładał, że w ogóle się nie rozwinie i do końca życia będzie za pierwszą pensję pracował
  • Odpowiedz
@szwejku: w jakich pracach na początku można zarabiać 2tys złotych miesięcznie netto, bo raczej o stawce netto mówisz cały czas, informatyk już jest spoko, przecież jesteśmy na stronie pełnej informatyków, ale co więcej?
  • Odpowiedz
@Gom3z: u mnie w firmie (branża e-commerce) jakiś czas temu świeżaki dostawały po 2k netto na rękę (stanowiska nie-informatyczne). Ja kilka lat temu zaczynałem od 1,3k na rękę - dziś jestem o wiele wyżej. Czyli można.
  • Odpowiedz
@szwejku: ale to było kilka lat temu i ja to rozumiem, nie zmieniaj tematu i proszę odpowiedz, bo dalej czekam na odpowiedź w jakiej pracy dostaniesz pracę 2tys netto miesięcznie jako ,,nowy''? o nic więcej nie proszę
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Gom3z - podałem Ci przykład z mojej firmy - jeśli nie wpisuje się w Twoją wizję świata to nic na to nie poradzę.

Zacytuj proszę gdzie napisałem, że w kraju jest dobrze
  • Odpowiedz
@szwejku: nie to się wpisuje w twoją wersję świata, ty jesteś otoczony 2tys dookoła to oznacza, że wszyscy zarabiają 2tys na początek? i skończ te errystyczne zabawy, bo ja je znam i się na nie nie łapię
  • Odpowiedz
@Gom3z: Zabawy? Na tym polega dyskusja - Ty przypisujesz mi opinię, której nie wyraziłem, więc pytam o źródło Twojego przekonania, że jednak ją wyraziłem.

Podaj może przykład z Twojego najbliższego otoczenia (firmy, branży) odnośnie płac "na start" to będziemy mieli pełniejszy obraz ewentualnych rozbieżności płacowych w naszym kraju i będzie się można zastanowić z czego mogą wynikać
  • Odpowiedz
  • 0
@szwejku od pierwszej wypowiedzi lapiesz się szczegółów jak gdzie napisałem ze w Polsce jest dobrze czy to z tym że zaczynałem od 1300 mimo że m e odnosilem się w ogóle do tego, to ty napisałeś opasly post z przesłanką że to wszyscy mało się starają ale jak się chce to można żyć dobrze bo ,,mi się udało", więc spoko to tobie zależy na prowadzeniu rzeczowej dyskusji a nie na artystycznych
  • Odpowiedz
@Gom3z: Sugerowanie, że napisałem coś, czego faktycznie nie napisałem - to dla mnie nie są szczegóły.

Jak się chce, to można żyć dobrze - i z pewnością wielu osobom się to udało, nie tylko mi.

Czy z Twojego doświadczenia zawodowego wynika, że chęci i pracowitość nie prowadzą do poprawy warunków zatrudnienia?
  • Odpowiedz