Wpis z mikrobloga

Ostatnio jak pisałem w #csgo z ~180 fpsów zrobiło się ~100. Dla mnie to się stało trochę niegrywalne. Sprzęt to laptop lenovo y700 i7 6700 + gtx960m + hdd + 8 gb ramu.

Co zrobiłem:
- w 3dmarku wynik punktowy odpowiadający temu jaki powinien być na tym sprzęcie
- przeskanowany w poszukiwaniu wirusów - brak czegokolwiek
- defragmentacja dysku
- reinstalacja sterników grafiki
- sprawdzenie spójności plików csa
- sprawdzenie ustawień graficznych - są takie same jak były kiedyś
- gra uruchamia się na gtx960 na 100%
- wydajność laptopa ustawiona na wysoką
- tempy na procku koło 80 stopni, mogłby być kilka stopni niższe ale nie wierzę że powodowały taki spadek fpsów i to już od włączenia gry

ktoś jaieś pomysły ma? wołam @kezc bo pisał że też mu ostatnio fpsy drastycznie spadły

#komputery #laptopy #informatyka
Pobierz Wirtuoz - Ostatnio jak pisałem w #csgo z ~180 fpsów zrobiło się ~100. Dla mnie to się...
źródło: comment_NeDl1MLpqRP8atZX9yE8srNmwhaXnxFV.jpg
  • 33
@zapoznalem: no bo jest niegrywalna, co ja ci poradzę że #!$%@? to jest silnik, widzę taką różnicę że wystarczy to że przeciwnik ma przewagę nade mną, dopiero na 150 nie powiem da się grać - ale są dropy do 120, dopiero na 200 ich nie ma
@zapoznalem: ? przecież właśnie większość ludzi na reddicie pisze że trza mieć 150-200 fps, top kek. najlepiej mieć 2.5x częstotliwość odświeżania fps_max i tyle, wtedy masz pewność że w czasie akcji fpsy ci za bardzo nie spadną, gdyby gra potrafiła utrzymać stałe klatki to jasne - starczyłoby mi te 150 fps, ale nie potrafi niestety i to nie jest wina sprzętu bo nawet na 60 fpsach gra ma wtedy dropy do
@zapoznalem: ? przecież na reddicie mówią właśnie jak jest XD ja #!$%@?, dobra nie będę rozmawiał z kimś kto nie am wiedzy, u mnie musi być fpsmax 200 i tyle, w innym przypadku gra staje się niegrywalna gdy są dropy fps i nie bedę się kłócił, żyj dalej w swoim świecie, jak tobie gra trzyma fpsy 24/7 na fpsmax no to spoko i się cieszę ale mi nie potrafi
@zapoznalem: no bo jest niegrywalne, poczytaj troszkę jak #!$%@? silnik ta gra ma :) u mnie 120 fps na 75 hz jest niegrywalne, gra grywalna jest dopiero na 150, jak zmienie na 60 hz no to wtedy staje się na 120 fpsach grywalna, trza mieć min 2x liczba hz, a najlepiej 2.5x bo jeszcze spadki fps do tego dochodzą
@Wirtuoz: Z własnego doświadczenia (w zasadzie całkiem przypadkiem tak wyszło) #!$%@? geforce experience i zainstaluj sam sterownik (ze strony nvidi instaluje od razu to gówno. U mnie zadziałało odinstalowanie wszystkiego z nvidii, restart pcta i wyszukiwanie sprzętu z windy samo zainstalowało mi sterownik, bez tego #!$%@? panelu. Może u Ciebie też tak pyknie). Druga opcja, robić to co robiłem kiedyś jak grałem w coda. Wyłączałem explorera. I jeszcze jedna opcja, pełny