Aktywne Wpisy
zloty_wkret +72
Pomyślcie sobie, że dzisiaj gdzieś w Polsce jacyś strudzeni życiem, prości rodzice, wiążący ledwo koniec z końcem, zaproszą na wielkanocne śniadanie swoją córkę, która puściła się z murzynem i teraz wychowuje samotnie czarne dziecko, i będą tak w czwórkę siedzieć i udawać, że wszystko jest ok. Ależ to musi być życiowa porażka dla takich rodziców, że córka im takie coś odwaliła, a jednocześnie jaki to musi być dysonans emocjonalny pomiędzy miłością do
lepaq +59
Idiokracja
-Proszę chwilke zaczekać,
po czym zamknąłem drzwi i poszedłem znaleźć mu jakieś drobne i coś do jedzenia. Otworzyłem karteczkę a tam napis
"Jestem niesłyszący i bezdomny, proszę o pieniądze na życie."
Otworzyłem a jego juz nie było, zrobiło mi sie tak #!$%@? smutno ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#coolstory #truestory #heheszki no i troche #czarnyhumor
Czarny humor to to, że powiedziałem do głuchego żeby poczekał, po czym zamknąłem drzwi xD reszta fakt, życie
@ptasiek2:
Teraz już wiem, jak ktoś przychodzi po jedzenie to pakuje szczerze całe wory żarcia. Pieniędzy nie dam nigdy
[...]
@Howkin: Moment! Skoro dopiero później otworzyłeś kartkę, a koleś nic nie powiedział, to skąd podejrzenie, że bezdomny przyszedł po jedzenie? Też do lodówki poginasz, kiedy otwierasz drzwi, a tam...
Bo często do mnie przychodzą własnie po żarcie więc odruchowo :P A po wyglądzie byłem pewny, że o nic innego nie chodzi
@Howkin: to faktycznie masz nieomylne przeczucia.
Na mirko plusy sie nie liczą do bordo chyba, i nie, nie zmyślam. @haaaeee może potwierdzić, bo kisła ze mnie niemiłosiernie, bo akurat siedziała w pokoju obok :D
@Howkin: bordo i takich rzeczy nie wie? Idź i się wstydź!
oj ty niedowiarku, człowiek uczy sie całe życie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Howkin: a Ty byś nie miał ochoty się #!$%@?ć w jego sytuacji?
@Howkin czyli że się liczą?
@Howkin
@ptasiek2 nie przekonuje mnie to. Wy mu dacie jedzenie, to jak będzie miał kasę (zasiłek jakiś/wyżebrze), to nie będzie potrzebował jedzenia i kupi alhokol...
@ptasiek2: Jak ktoś jest na prawdę potrzebujący, to nie ma różnicy, czy dasz mu pieniądze, czy jedzenie. Jedno i drugie dobrze wykorzysta.
A jak kogoś podejrzewasz o to, że pieniądze wydałby na alkohol, to dając mu jedzenie sprawiasz, że wszelkie pieniądze jakie ma może spokojnie na alkohol wydać.
@Howkin: pewnie nie wiedział co mówisz, a skoro zamknąłeś drzwi to sobie poszedł :P
@Howkin: Śpieszmy się kochać ludzi, tak szybko odchodzą ...