@januzi: @Shunkmanitu: Skanery mogą nie zauważyć pojawienia się nowych plików w katalogach, /tmp jest często wykluczany z alertów. Często też z poziomu FTP nie widać tego katalogu.
@IrvinTalvanen: No tak to znalazłem :) Zmiana kodu zablokowała wykonywanie PHP. Włam przez Joomla 1.x na tym samym serwerze... Za brak separacji serwisów powinni nogi urywać.
@factorys: za to i za Joomlę bez aktualizacji od ładnych paru lat. Chociaż nie raz spotkałem się z podejściem, że "przecież z tej strony i tak nikt nie korzysta a nie chciało nam się usuwać". No to później musiało się chcieć płacić za sprzątanie serwera (⌐͡■͜ʖ͡■)
Cfane :)
include_once(sys_get_temp_dir()."/SESS_48cd7517d21176f980daa5502d9efb31");Chociaż "na żywo" jeszcze takich kombinacji nie widziałem.
@factorys: za to i za Joomlę bez aktualizacji od ładnych paru lat. Chociaż nie raz spotkałem się z podejściem, że "przecież z tej strony i tak nikt nie korzysta a nie chciało nam się usuwać". No to później musiało się chcieć płacić za sprzątanie serwera (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)