Aktywne Wpisy
Lukardio +27
Skoro #imigranci z #ukraina się nie podobają to kogo wykopki najchętniej by widzieli
#demografia sprawia że za parę lat będzie rocznie ubywać 200tys osób z #pracbaza każdego roku a później 250-300tys
co sprawi że wzrost gospodarczy będzie dławiony
Stety czy nie #polska to nie #niemcy i nie jesteśmy dużą konkurencją dla cywilizowanych krajów, nawet Ukraińcy wolą ich niż Polska
To jakie propozycje
#polska #gospodarka #gruzja #azja #chiny #indie #januszebiznesu #pracbaza #ekonomia #
#demografia sprawia że za parę lat będzie rocznie ubywać 200tys osób z #pracbaza każdego roku a później 250-300tys
co sprawi że wzrost gospodarczy będzie dławiony
Stety czy nie #polska to nie #niemcy i nie jesteśmy dużą konkurencją dla cywilizowanych krajów, nawet Ukraińcy wolą ich niż Polska
To jakie propozycje
#polska #gospodarka #gruzja #azja #chiny #indie #januszebiznesu #pracbaza #ekonomia #
Skąd polska ma brać pracowników
- Gruzja 6.8% (72)
- Azerbejdżan, Kazachstan, Kirgistan 3.8% (40)
- Rosja, Białoruś 8.4% (89)
- Indie, Bngladesz 5.5% (58)
- Chiny, Wietnam 15.6% (164)
- Filipiny, inne dalekie kraje 17.2% (181)
- Afryka 5.6% (59)
- Inne kraje 4.7% (50)
- Lepsza jednak stagnacja gospodarcza 22.4% (236)
- Nie wiem / nie mam zdania 10.0% (105)
muchatse +156
widzę, że lewaczki z tego gówna @Watchdog_Polska podpisały się pod listem poparcia dla organizacji nigdy więcej, która szczuła na Marciniaka.
#bekazlewactwa
#bekazlewactwa
a Kekich
a (nie wiem co to za typek, ale ponoć jakiś sławny marketingowiec). Wiem, że u wielu osób takie listy powodują alergię (u mnie poniekąd też) ale ta jest dosyć mądra. NA zajawkę wybrałem parę ciekawszych a reszta pod tym linkiem1) Ludzie zrobią niemal wszystko by pozostać w swojej strefie komfortu. Jeśli chcesz coś osiągnąć, musisz się z tej strefy wydostać. Walcz o zwiększanie poziomu uporządkowania oraz dyscypliny w swoim życiu. Dyscyplina oznacza na ogół robienie rzeczy, których robić ci się nie chce. Łatwa droga wyrobienia dyscypliny to: 1) Ustawianie nieprzekraczalnych terminów (deadline), 2) Odkrywanie i robienie tego w czym jesteś najlepszy, co jest dla Ciebie ważne i co sprawia ci przyjemność 3) Koncentrowanie się na nawykach poprzez zastępowanie złych nawyków i złych wzorców myślowych dobrymi nawykami i dobrymi wzorcami – pojedynczo i systematycznie.
2) Miłuj czas, twój najcenniejszy zasób. Nigdy nie nadrobisz czasu, który straciłeś. Jest najważniejszą wartością każdej produktywnej i szczęśliwej jednostki i jedynym ogranicznikiem wszystkich osiągnięć. Marnując czas marnujesz życie. Najważniejszymi wyborami w życiu są wybory dotyczące użycia czasu.
12) Sukces najszybciej przychodzi do tych, którzy wyrobili w sobie ogromną moc intensywnej i długotrwałej koncentracji. Zasadą numer jeden jest zaangażowanie się poprzez zadawanie pytań fokusowych
17) Życie działa odwrotnie do zasad entropii. Wszechświat jest wrogi życiu. Postęp to ciągły wysiłek płynięcia pod prąd.
23) Niemożliwy do oszacowania trud i znój niezliczonych pokoleń ewoluował w postaci życia, wartości i szczęścia, które dziś taktujemy jako oczywiste. Każdy dzień powinien być celebracją istnienia. Jesteś arcydziełem życia, powinieneś to czuć oraz doceniać aż do szpiku kości. Aspiruj by tworzyć, osiągać i budować w oparciu o wielką wartość tego co cię otacza.
24) Entuzjazm zakrywa wiele niedostatków – sprawi, że inni będą chcieli się z tobą łączyć.
32) Jeśli masz rację nie idź na kompromisy. Obstawaj przy swoim, nie okazuj strachu, proś o to czego chcesz a strona przeciwna zazwyczaj wyrazi zgode.
37) Biznes jest najwyższą ewolucyjnie formą świadomości i moralności. Esencją biznesu jest: szczerość, wysiłek, odpowiedzialność, integracja, kreatywność, obiektywizm, planowanie długoterminowe, intensywność, efektywność, dyscyplina, myślenie oraz kontrola. Biznes jest życiem przez cały czas i na wszystkich poziomach.
66) Większość ludzi 90% czasu spędza na robieniu rzeczy, w których nie są najlepsi i których robić nie lubią – i tylko 10% czasu na robieniu tego co sprawia im przyjemność i w czym przodują. Geniusze delegują te 90%… i cały swój czas poświęcają na rozwijanie swoich „unikalnych umiejętności”.
76) „Dokonam tego” jest jedyną postawą, która działa. W przeciwieństwie to „Postaram się” albo „Pomyślę”.
81) Najlepszym sposobem zaczynania jest zaczynanie. Życie nagradza za akcje …nie za reakcje. Na nic nie wyczekuj. Zaatakuj życie. Nie planuj na śmierć i nie proś o pozwolenie …działaj teraz …i przepraszaj później.
#rozwojosobisty