Wpis z mikrobloga

18+ nsfw

Zawiera treści 18+

Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.

OP: Tutaj op, widzę że na wykopie dalej jak w lesie, ale liczyłem na konkretne odpowiedzi zwłaszcza od różowych które pewnie zetknęły się z tematem i nie zawiodłyście mirabelki. Poczytałem o tym zespole wielotorbielowatych jajników i faktycznie większość objawów się niestety zgadza. Pytanie tylko, mam z nią iść do ginekologa czy endokrynologa, czy do obu? Wykonać jakieś badania krwi czy czekać aż lekarz zleci?

@noothingg: sęk w tym że ona
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania i do tego i do tego najlepiej. Ginekolog pewnie od razu da estrogeny, a wypadałoby też sprawdzić, czy z tarczycą przy okazji wszystko okej. Choroby endokrynologiczne są dosyć wredne i jak zaczynają mieszać, to najczęściej wszystko leci hurtem
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: OPie od siebie dodam, że jak miałam z 17 lat miałam problem z okresem, dostałam progesteron, po tej kuracji urosło mi (na szczęście) tylko parę włosków więcej w "normalnych" miejscach. Nadmierne owłosienie prawie na ogół ma związek z hormonami. Fajnie, że ją wspierasz, osobiście podziwiam Twoją postawę, Jej się dziwię, że nie chce zadbać o siebie, no i o swoje zdrowie. A co do depilacji - jest tyle sposób, że
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: o jaaaa to serio jest laska na tych zdjęciach? faktycznie masakra :(
KONIECZNIE niech idzie do ginekologa i sprawdzi hormony- może mieć za duży poziom testosterony (może mieć zespół policystycznych jajników a to już gruba sprawa: trzeba to uregulować bo będzie miała problem żeby zajść w ciążę)
może depilacja laserowa? drogie w ciul. mi włosków nie wyeliminowało a byłam po kilku zabiegach i już odpuściłam bo kasy mi szkoda, ale
  • Odpowiedz
a co do krostek: jedyna rada jaka działała w moim przypadku: korzystać TYLKO z trymera!!! Do tego pilling gruboziarnisty i nawilżanie kremami. Pomaga
  • Odpowiedz