Wpis z mikrobloga

No i gdzie ci hejterzy Gonciarza, gdzie Brzydki Burak który uważa, że Patronite to wyciąganie kasy i oszukiwanie widzów? Ledwo wsparcie dla Gonciarza ruszyło a ten od razu pojechał do USA kręcić vlogi. Nie da się latać dronem nad Wielkim Kanionem, who cares wynajmiemy helikopter ( ͡ ͜ʖ ͡) Mozna nie lubić tego stylu filmów, ale przyznajmy, że jest uczciwy wobec tych którzy go finansują.

#polskiyoutube #gonciarz
  • 87
@JakisTakiNick: @Atencyjny_Gerbil: Nie dziwię się, że Burak zamilkł, bo trudno setkom osób wciąż tłumaczyć jedną rzecz, a ci dalej nie potrafią zajarzyć. Wytłumaczę - nie chodzi o to, że Gonciarz dostaje kasę, nie chodzi o to, że zbiera przez patronite - chodzi o to, że w opisie Patronite kłamie.

Wmawia widzom, że potrzebuje kasy na rozwój kanału, kiedy tej kasy nie potrzebuje, bo z kanału, wyświetleń i kontraktów ma taką
Wmawia widzom, że potrzebuje kasy na rozwój kanału, kiedy tej kasy nie potrzebuje, bo z kanału, wyświetleń i kontraktów ma taką kasę, że spokojnie może kanał rozwijać. Kto jak kto, ale Burak się zna z innymi youtuberami, zna stawki i wie jaką można kasę na kontraktach trzepać (poza tym coraz częściej youtuberzy oficjalnie mówią, że zarobki z wyświetleń to nic, w porównaniu z umowami).

@Dorogon: Nie mam dowodu na to, czy
@JakisTakiNick: Zanim "to by było na tyle", to może przeczytaj resztę posta, bo rozumiem, że dopóki ktoś ci nie da wyciągu z banku, to niech robi filmiki gdzie pali pieniędzmi w kominku, a Ty nadal będzie twierdził, że nie wiemy ile kasy ma, więc moze naprawdę są mu potrzebne. Nie wiemy ile ma kasy dokładnie, ale idzie ustalić minimum. Z samych wyświetleń ma co najmniej około 8-10tysięcy złotych miesięcznie, przy czym
@Dorogon: Przeczytałem całego posta.

Z samych wyświetleń ma co najmniej około 8-10tysięcy złotych

Potrzebne źródło. Nawet ja będąc nie w temacie wiem, że kasa może być różna, zależnie od tego jaki mamy "target docelowy", czy dobry target dla reklamodawców czy nie itp. czy zależnie od innych tam zmiennych. Ale założmy, że 10k ma, nie mam z tym problemu.

Przez cały wywiad Gonciarz mówi, że obecnie ma taką swobodę finansową, że nie
@JakisTakiNick: Źródło: https://socialblade.com/youtube/user/wybuchajacebeczki

Wziąłem totalne minimum, czyli 2k dolarów. Przy czym taki Rock, gdzie jego widownia to w dużej części dzieci, za 8mln wyświetleń ma 2,5k dolarów, więc podejrzewam, że Gonciarz coś koło tego.

"Dobra, ale mówię - może dla niego warunkiem "rozwoju kanału" jest robienie 20 tysięcy miesięcznie, bo jak nie to mu się "nie opłaca"?"

Ale on spokojnie kontraktami wyciąga więcej. Nigdy się nie dowiesz ile na kontraktach zarabia,
Ale on spokojnie kontraktami wyciąga więcej

@Dorogon: Przecież 20k które podałem to był przykład. Możesz tam wstawić 200k nawet, jak ktoś się wysoko ceni ;)

tylko w progach tak to opisuje, jakby na swoich kontach YouTube nic nie zarabiał i dopiero Patronite pozwoli mu pokryć koszty działalności, a dotychczas to on chyba dopłacał do kanału

A no spoko, jeśli jest tak to przyznaję Ci rację.