Aktywne Wpisy

sarnamarna +47
moje największe osiągnięcie życiowe to jest zrobienie jednego wielkiego pieroga z truskawkami, którego zjedzenie zastępuje zjedzenie około 4 (słownie: czterech) normalnej wielkości pierogów z truskawkami
źródło: 100050811212
Pobierz
PiersKurczaka +22
Ojciec się irytuje, że mam ciągle wentylator na chodzie. Ciekawe czy chodzi mu o kwestie finansowe czy jak. On chyba myśli, że to jakiś potężny koszt, taki wentylator. Kiedyś w sumie raz o tym mówił, ale nie chciało mi się wtedy liczyć i się mądrzyć, bo on swoje lepiej wie i tak.
Dzielimy się rachunkami, ale jak to taki problem, to mu kur&a dorzucę te 3 grosze za godzinę pracy, rany xD
Dzielimy się rachunkami, ale jak to taki problem, to mu kur&a dorzucę te 3 grosze za godzinę pracy, rany xD

Mam dziwny problem z dyskiem #ssd - postawiony na nim system często łapie zawiechę.
Czy ktoś też tak miał?
Niedawno zainstalowałem na ssd system (win10), wszystko się uruchamia, ale czasami się wiesza/przestaje odpowiadać. Jestem prawie pewien, że to coś od dysku, bo wiesza się np. wtedy, kiedy robię benchmark (prawie zawsze przy 4K). Z drugiej strony, gdy ssd był podłączony przez usb, (jeszcze przed instalką systemu) benchmark przeszedł bez problemów.
Jak szukam rozwiązania w necie, to u wszystkich pomaga przełączenie trybu pracy dysku na AHCI. U mnie AHCI jest od samego początku. Nie mam pojęcia co to może być. Ktoś ma jakiś pomysł?
A może to jednak system sie coś posypał
Napisz temat na fixpc pl tam sa experci :)
@musztarda_1: Wychodzi na to, że mam najnowszy firmware. Dysk ma kilka dni i przemielił może z 30GB.
@Jaro070: budżetowy adata premier pro sp920/128GB
Co do hipotezy że to nie dysk
@wilku1984: jak stawiałeś system? Ja nie mogłem postawić na pustym dysku ssd, bo usb zrobione przez MediaCreationTool nie chciało działać.
System, który mam na ssd to klon ze starego dysku hdd (po świeżej instalacji na hdd). Myślę, że w tym też może być problem i może czysta instalacja na sdd mogłaby
Moze masz wlaczone w biosie uefi a pendriva zrobiles nie pod uefi
Prawdopodobnie jednak to brałeś pod uwagę, więc jeżeli z dyskiem dalej są problemy - reklamuj. Szkoda Twojego czasu i zachodu by sprawdzać dysk konkretniej, kiedy producent/dostawca "od ręki" Ci go wymieni na nowy.( ͡°