Aktywne Wpisy
Essapierds2007 +51
Ostatnio chodzę na siłownię o 10:00, robię dwugodzinny trening i powiem Wam, że to najlepsza pora na ćwiczenia. Nie wiem dlaczego ludzie się katują chodzeniem wieczorami czy o świcie. O 10:00 praktycznie nie ma ludzi, polecam wszystkim tę godzinę. Nie będziecie żałowali, podziękujecie później. Akurat 2h po śniadaniu i 2h przed obiadem. #mikrokoksy
thorgoth +217
Obejrzałem Łowców Skór, znakomity dokument od MAX (dawne HBO). Opowiada o procederze handlu informacjami o zgonach pacjentów przez załogi karetek pogotowia w Łodzi oraz o przypadkach gdy załoga karetki pomagała pacjentowi odejść z tego świata.
- wstrząsające jest to, że w zasadzie mało kto został za ten proceder ukarany, raptem dwóch sanitariuszy, poza tym kilka śmiesznie niskich wyroków za nieudzielenie pomocy i tyle
- nawet te dwa wyroki (dożywocie i 25 lat) są efektem
- wstrząsające jest to, że w zasadzie mało kto został za ten proceder ukarany, raptem dwóch sanitariuszy, poza tym kilka śmiesznie niskich wyroków za nieudzielenie pomocy i tyle
- nawet te dwa wyroki (dożywocie i 25 lat) są efektem
Jak się czujesz?
Miło?
Sympatycznie?
Uśmiechasz się?
Co robisz?
Czy oddajesz cukierki mijanemu na ulicy dziecku?
Czy zostawiasz je na jakiejś ławce z kartką "Miłego dnia!", żeby uśmiechnąć przypadkowego znalazcę?
Czy wciskasz je w rękę jakiejś babci na rynku, która sprzedaje Ci kwiatki z własnego ogródka za 80 groszy bukiecik, lub wkładasz do torebki i oddajesz osobie, która poprosiła Cię o coś do zjedzenia?
Nie.
Masz swój psycho-wege profit i poczucie, że zbawiasz świat. Ta miłość do świata aż wylewa się z Ciebie, kiedy dzielnie, z gracją czołgu bojowego maszerujesz na pocztę i warcząc tłumaczysz pani w okienku, jak to ludzie są źli, źli do szpiku i idioci, bo tylko Ty masz dobre serce i dlatego, kur*a, na koszt adresata.
#logikaniebieskichpaskow #logikarozowychpaskow #bekazlewactwa #bekazpodludzi #bekazwegetarian #bekazwegan
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
@Radeg90: Weganizm akurat jest spoko i w wielu przypadkach świadczy o wysokiej empatii. Tu masz po prostu styczność ze s-----------m umysłowym, a taką inbe równie dobrze mógł o-----ć bezglutenowiec, czy koprofil ;)
@WuDwaKa No dla mnie byłoby miłe, dla Ciebie pewnie też.
@RaV_Oyabun: ...i wracając akurat z crossfitu....
Dostaje takie gratisy tylko jak zamawiam z zagranicy.
@agnea: Z takimi pomysłami obstawiałabym bezstresowe wychowanie. ;) #truestory, ale nie moje, przeczytałam dziś o tym na jednej z grup na fb.
Kiepski pomysł, jeszcze ktoś po bagiety zadzwoni i zawiną za d---i :d. No i w sumie to chyba nikt by nie podnosił cukierków z napisem miłego dnia bo to już skrajnie podejrzane ( ͡° ͜ʖ ͡°)