#amd #intel #informatyka Pomyślcie, jak bardzo tanio można było by kupić cpu gdyby intel nie manipulował rynkiem. Cena amd 680zł, cena intela 1599 zl, wydajność ta prawie ta sama(są chwilowe spadki rzędku 10 fps.)..
@Weise: Wolałbym widzieć test w grze, która głównie CPU pożera. Jakaś Arma 3 czy coś. Bo tutaj i tak dziwią spadki o 10 fpsów, jak GTA V łyka chyba głównie GPU.
@Weise: Proszę bardzo, znalazłem. Koleś również sprawdził również różne kombinacje kart graficznych. R9 390 - 1399 zł GTX 660 Ti to nawet nie wiem, ciężko znaleźć cenę za model użyty w benchmarku. Za swojego 660 dawałem jakieś 800 zł dwa lata temu. Ti już też swoje lata ma, a R9 390 zaledwie rok. Intel i5 4690K - 1079 zł tylko nie wiem, po co koleś do benchmarku podkręcił CPU do 4.5 GHz.
@Drakalen: dobra dobra, przeczytałem całośći zobaczyłem test, okej dobra. Mieliście racje. Zgodzę się że jednak amd robi gorsze procesory, i też zgodzę się że robią dobre karty graficzne
Pomyślcie, jak bardzo tanio można było by kupić cpu gdyby intel nie manipulował rynkiem. Cena amd 680zł, cena intela 1599 zl, wydajność ta prawie ta sama(są chwilowe spadki rzędku 10 fps.)..
PS procki amd sie nadaja najwyzej do liczenia twojego debilizmu bo do gier to sie kupuje tylko Intela (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
@aazmath: msi aferburner. W opcjach ustawieniach wchodzisz w on screen display i tam konfigurujesz.
R9 390 - 1399 zł
GTX 660 Ti to nawet nie wiem, ciężko znaleźć cenę za model użyty w benchmarku. Za swojego 660 dawałem jakieś 800 zł dwa lata temu. Ti już też swoje lata ma, a R9 390 zaledwie rok.
Intel i5 4690K - 1079 zł tylko nie wiem, po co koleś do benchmarku podkręcił CPU do 4.5 GHz.