Wpis z mikrobloga

@Milql: a płacicie chociaż normalnie? nikt ogarnięty nie będzie robił za 2k

@morfis2: Do wzięcia jest co najmniej 3k netto plus roczna premia MbO.
@beer_man: Wiesz co, bardziej patrzymy na historie zawodową niż na papierek bo i tak człowieka trzeba będzie wszystkiego nauczyć.

Ale jaka tragedia jest z tymi cv, no jak szukałem pracy to cv było dopieszczone pod każdym względem. Jak patrzę na to co przychodzi to widzę,
@Milql: za 3k netto + premie to bym szefa na rękach nosił ( ͡° ͜ʖ ͡°) co trzeba umieć? Masz link do ogłoszenia?

@morfis2: trzeba ogarnąć produkty firmy w szczegółach żeby wspierać technicznie dział handlowy plus znajomość ACad'a ale na niskim poziomie plus angielski żeby w miarę swobodnie się porozumiewać. Ogłoszenie jest na pracuj.pl
@Milql: a co do szanowania czasu rekruterów, to weź ich szanuj jak Oni nikogo nie szanują, kilka razy jak byłem na rozmowach to mówiłem wprost że jak poniżej pewnej kwoty to nie jestem zainteresowany, potem się okazywało że szukali czarnucha za 2k.

@wacek_1984: To inaczej, jak starasz się o pracę to czy Twoim zdaniem wygląd samego CV ma znaczenie? Zanim jeszcze dojdziesz do wykształcenia i przebiegu kariery zawodowej to patrzysz
@Milql: hm, nie bierz tego do siebie, w końcu nie Ty szukasz pracownika osobiście, a dział za to odpowiedzialny, ale...

stanowisko inżyniera (podobno), a zakres obowiązków:
- przygotowywanie ofert
- doradztwo techniczne
- prowadzenie szkoleń i prezentacji

To wygląda jak stanowisko doradcy handlowego / sprzedawcy. Na stanowisku inżyniera spodziewałbym się raczej projektowania, prowadzenia badań, testów laboratoryjnych, modelowania, a nie wprowadzania na rynek (czyt. sprzedaży) gotowych produktów.
@Milql: hm, nie bierz tego do siebie, w końcu nie Ty szukasz pracownika osobiście, a dział za to odpowiedzialny, ale...

stanowisko inżyniera (podobno), a zakres obowiązków:
- przygotowywanie ofert
- doradztwo techniczne
- prowadzenie szkoleń i prezentacji

To wygląda jak stanowisko doradcy handlowego / sprzedawcy. Na stanowisku inżyniera spodziewałbym się raczej projektowania, prowadzenia badań, testów laboratoryjnych, modelowania, a nie wprowadzania na rynek (czyt. sprzedaży) gotowych produktów.

@wonsz_smieszek: Kolego zgadzam się
@Milql: jasne, ja też absolutnie nie piszę żeby się przyczepić :) Zapytałem pierwotnie również dlatego, że sam myślę nad zmianą branży, ale faktycznie z opisu stanowiska i całego ogłoszenia jednak wygląda, że to nie to.

Może podpowiedz ludziom odpowiedzialnym, żeby nieco zmienili nazwę stanowiska, przynajmniej dla celów ogłoszeniowych? Tobie pewnie przyda się bardziej ogarnięty handlowiec, który może nawet z innej branży przyjść i szybko się douczyć, niż elektronik w kraciastej koszuli,
@Milql: jasne, ja też absolutnie nie piszę żeby się przyczepić :) Zapytałem pierwotnie również dlatego, że sam myślę nad zmianą branży, ale faktycznie z opisu stanowiska i całego ogłoszenia jednak wygląda, że to nie to.

Może podpowiedz ludziom odpowiedzialnym, żeby nieco zmienili nazwę stanowiska, przynajmniej dla celów ogłoszeniowych? Tobie pewnie przyda się bardziej ogarnięty handlowiec, który może nawet z innej branży przyjść i szybko się douczyć, niż elektronik w kraciastej koszuli,