Wpis z mikrobloga

uszanowanie wszystkim zawołanym mirkom z tagu #programowanie

Mireczki moje kochane... niedługo mam mieć rozmowę ze swoim szefem w sprawnie rewaloryzacji pensji. Problem jest taki, że nie do końca wiem, czy chcę dalej pracować w tej firmie (powiedzmy takie mikrokorpo w Warszawie)....
W aktualnej firmie pracuję już 2 lata (doświadczenie zawodowe łączne to 3 lata). Generalnie zajmuję się backendem w c#, WebService (WebApi,WCF), ASP.WebForm, mssql, mobilne aplikacje hybrydowe. Z przydzielonych zadań zawsze wywiązuję się o czasie (czasem oczywiście popełniam drobne błędy , które są wykrywane przez naszych testerów), dostaję najbardziej wymagające zadania z całego zespołu. Rzeczy, które tworzymy w zespole są już dla mnie nudne, nic mnie nie zaskakuje, stałem się z deka klepaczem kodu...
Generalnie bardzo dobrze pracuje mi się z moimi ziomeczkami (z szefem też mam dobre kontakty) no ale jeżeli chodzi o wynagrodzenie, to patrząc po znajomych z branży to jestem troszkę w tyle. No i właśnie pojawia się pytanie ...

Zostać? Zmieniać pracę/ zostawić fajnych ziomków? Jeżeli zostać to jaką kwotą rzucić ? Jak zmieniać pracę , czego szukać , jakie teraz technologię mają przyszłość?

Co robić ? Jak żyć?
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ja_tu_czytam: Skoro jest taka dobra atmosfera to pogadaj z szefem na poważnie, powiedz że chciałbyś mieć zarobki na poziomie swoich umiejętności. Sprawdź ile mogą zarabiać osoby z twoimi umiejętnościami itd.
  • Odpowiedz
@ja_tu_czytam: ja miesiąc temu odszedłem, bo nie dogadałem się finansowo. Atmosfera była fajna, ale gdyby nie zarobki, to by mnie w pracy w ogóle nie było ;) W pracy jesteś żeby pracować, czyli zarabiać.
  • Odpowiedz
@ja_tu_czytam: Masz dobry kontakt z szefem? Powiedz mu wprost co czujesz. Jak się nie zgodzi na podwyżkę to szukaj innej roboty. Jak się zasiedzisz to potem będziesz miał ciężko. Rozwój zawodowy jest tak samo ważny jak kasa. Niektórym takie klepanie kodu pasuje. Nie zmęczą się kasa na koncie jest i to im wystarcza. Ale są niespokojne duchy które potrzebują ciągłej stymulacji, nowych wyzwań. Jezeli nie są tego w stanie ci
  • Odpowiedz
@ja_tu_czytam: Zależy jak się cenisz. Jak mówisz, że robisz odpowiedzialne rzeczy i w dodatku w backendzie to ja bym bardziej celował od 8 do 12 k. Tym bardziej, że to jest Warszawa. Nie nastawiaj się, że dogadasz się z szefem, bo w dzisiejszych czasach łatwiej po prostu u nowego pracodawcy stawkę wynegocjować niż w istniejącej firmie podwyżkę.
  • Odpowiedz