Aktywne Wpisy

kutmen2 +176
Rozstałem się z dziewczyną prawie 6 lat temu, mieliśmy dwa koty. Jeden został u mnie a drugi pojechał z nią. Godzinę temu zadzwoniła, że kot jest chory i właśnie z---------m blisko 400 kilometrów żeby ratować kotka bo idiotka nie ma pieniędzy żeby kota zbadał weterynarz. Mam nadzieję, że kot wróci ze mną do domu. Dajta plusa na zachętę

awakening88 +224
Trzeźwi plusują, a najebusy śpią dalej #kontrolatrzezwosci
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz

Mireczki moje kochane... niedługo mam mieć rozmowę ze swoim szefem w sprawnie rewaloryzacji pensji. Problem jest taki, że nie do końca wiem, czy chcę dalej pracować w tej firmie (powiedzmy takie mikrokorpo w Warszawie)....
W aktualnej firmie pracuję już 2 lata (doświadczenie zawodowe łączne to 3 lata). Generalnie zajmuję się backendem w c#, WebService (WebApi,WCF), ASP.WebForm, mssql, mobilne aplikacje hybrydowe. Z przydzielonych zadań zawsze wywiązuję się o czasie (czasem oczywiście popełniam drobne błędy , które są wykrywane przez naszych testerów), dostaję najbardziej wymagające zadania z całego zespołu. Rzeczy, które tworzymy w zespole są już dla mnie nudne, nic mnie nie zaskakuje, stałem się z deka klepaczem kodu...
Generalnie bardzo dobrze pracuje mi się z moimi ziomeczkami (z szefem też mam dobre kontakty) no ale jeżeli chodzi o wynagrodzenie, to patrząc po znajomych z branży to jestem troszkę w tyle. No i właśnie pojawia się pytanie ...
Zostać? Zmieniać pracę/ zostawić fajnych ziomków? Jeżeli zostać to jaką kwotą rzucić ? Jak zmieniać pracę , czego szukać , jakie teraz technologię mają przyszłość?
Co robić ? Jak żyć?
Komentarz usunięty przez autora
@bazingaxl:
@WhirPool:
myślicie , że 6k na rękę to w miarę dobra kwota? bo muszę jakąś stawkę zaproponować
Dzięki kolego , nawet nie wiesz jak mi pomogłeś :)
@markaron:
Kurcze, chyba jestem tym drugim typem :)
A więc zapewne w poniedziałek postawię wszystko na 1 karte :)