Wpis z mikrobloga

#gonciarz #polskiyoutube #przemyslenia

https://patronite.pl/

Gonciarz zebrał 30k cbl na patronite, drugi jest płaz z 5k, trochę ludzi z 1-3k, reszta parę stówek, albo w ogóle nic xD

Gonciarz ani nie jest największym ytberem, ani nie ma super widowni, większośc to gimbusy od "zapytaj beczkę". Jakim cudem tak wielka suma?

Akcja kanciarza na cebulnite sprawiła, że każdy o tym serwisie na yt gada, ludzie masowo zakładają konta. Przed tym jak kanciarz założył konto na patronite to nikt o patronie nie słyszał, nagle jeb i każdy ytber ma swojego patrona.

Chyba robią nas (a raczej twórców filmów) w #!$%@?, wielki sukces Krzyśka to prawdopodobnie reklama samego patronite. Nie ma lepszej reklamy niż pokazanie "patrz, u nas osiągniesz sukces, gonciarz zarabia 30k miesięcznie"
  • 13
@01ab: wcześniej nie słyszałem o portalu patronite.pl, wydaję mi się, że to była akcja reklamowa.

Hej ludzie paczta łatwy szmal dla was. Taki Gonciarz ma miliony.

Inni zaczęli też zakładać tam konta, a stronka zbiera profity bo pewnie ciągnie niezły % z tego.
@01ab: Gonciarz ma prawie 400k subów na kanale z daily vlogami. O ile gimbobeczki w ogóle nie jestem w stanie oglądać, to vlogi i inne z tego kanału np. więcej niż jedno życie łykam do kotleta jak #!$%@?. W patronite po prostu wychodzi, kto ma jaką widownię. Gimper i inni rezigiusze ze swoimi 1mln subów nie uzbieraliby pewnie nawet tysiaka, bo 12latki nie mają stałych, comiesięcznych przychodów.
@tony_soprano: no ale za te "materiały w stylu intela" to płacą firmy w stylu intela.

ale trzeba przyznać gonciarzowi - wszyscy ludzie narzekają na reklamy, na gazetki media martku w skrzynkach pocztowych, na reklamy na polsacie przerywające film. ale jak już zapakować gówno w ładny papierem to ludzie będą w stanie jeszcze dopłacać żeby zobaczyć reklamę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@yahoomlody: no tak. Ale w porównaniu sugerujesz, że to jednak gówno. No właśnie zauważ ile dobrych materiałów, filmów czy produktów zostało zrobionych z czystej chęci zysku opakowanej ładnie. Dlaczego niby spuszczać się nad tym, że hurr durr bo intel dał piniondz. No jak to ma tak wyglądać to więcej takich mecenatów.
@tony_soprano: nie chodzi o to czy film jest sponsorowany czy nie. te wszystkie filmy gonciarza czy markowicza poza świetnym montażem i techniką kręcenia to jakoś nic specjalnie nie prezentują ani treści ani czegoś ciekawego. żeby obejrzeć film dla efektów to sobie do kina na jakieś gwiezdne wojny pójdę, albo nie wiem, obejrzę film dokumentalny o zwierzątkach w tv. ja nie patrzę na gonciarza jak jakiegoś hobbystę-youtuber'a, który siada i dla zabawy
@yahoomlody: przesłanie to banały, ale przy banałach masz dwie drogi - albo akceptujesz, że to banały a mówiący o tym wie (czyli spoko), albo mówiący jest coachem i prawi banały z namaszczeniem jakby przekazywał ci tajemną wiedzę. Ja tego nie widzę u Gonciarza, dlatego mi to nie przeszkadza. A walory estetyczne na tyle wysokie, że warto oglądać. Tyle. Raczej nikt kościoła nie będzie mu zakładał. A tak jak lubię muzykę -
no ale za te "materiały w stylu intela" to płacą firmy w stylu intela.

ale jak już zapakować gówno w ładny papierem to ludzie będą w stanie jeszcze dopłacać żeby zobaczyć reklamę ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@yahoomlody: Typowe "nie znam się, to się wypowiem".

Gonciarz prosząc o wsparcie na patronite pięknie to wyjaśnił, a później jeszcze ze trzy razy powtórzył (niektórzy nawet mieli pretensje, że się tak