Aktywne Wpisy

Mega_Smieszek +299
Jak ja się cieszę, że dane mi było urodzić się w czasie kiedy Peter Jackson se postanowił, że "a pierdykne se Władcę pierścieni". To jest takie złoto, że ja nawet nie. To się w ogóle nie zestarzało. Ja to oglądam i wiem co się stanie i dalej se oglądam. I dalej jestem zaangażowany w tę opowieść.
Jacksonowi to powinni Nobla jakiegoś dać. Albo piramidę zbudować i będzie to ósmy cud świata.
#
Jacksonowi to powinni Nobla jakiegoś dać. Albo piramidę zbudować i będzie to ósmy cud świata.
#
źródło: wladca-pierscieni-trylogia-b-iext122329444
Pobierz
skeeto666 +223

Dziś krótki wpis na temat obiektów niezmiennych. Krótko czym są, oraz kiedy warto i dlaczego je stosować, a kiedy się nie sprawdzą.
Czym są obiekty immutable i kiedy oraz dlaczego warto je stosować?
#programowanie #oprogramowaniu #java #dotnet
Wywal to w "żaden sposób" bo piszesz bzdury.
Co do samej niezmienności, chyba nie do końca cię rozumiem. Obiekty które są niezmienne... nie zmieniają swojego stanu. Inaczej już by takie niezmienne nie były. Udostępniają za to metody (mogą też przeciążać operatory, jak np "+" w przypadku stringa) zwracające nowe obiekty swojego typu. Mógłbyś wyjaśnić o czym piszesz z tym stringiem?
Co do stringa to odpal sobie ten kawałek kodu
-Tych drzwi nie da się otworzyć w żaden sposób.
- A co jeżeli zburzymy ścianę w okół, sufit i podłogę?
Ale rozumiem Twój punkt widzenia. Z tej perspektywy to rzeczywiście nie jest dokładne, ale świadomie w tym wpisie
Ja doskonale rozumiem twoją perspektywę, ale wyobraź sobie następującą sytuację:
Czytelnik twojego bloga idzie na rozmowę o pracę, pada pytanie o immutables na które on odpowiada poprawnie, ale zaraz po tym pada kolejne pytanie:
"Czy nie ma sposobu żeby jednak zmienić stan obiektu immutable?" na które sugerując się twoim blogiem odpowie nieprawidłowo co może mieć dla