Wpis z mikrobloga

@gmitek:Dzień #11 no/low-carbs. Samopoczucie świetne - plusem jest że jest gorąco i dobrze mi się śpi bo potrafię przespać od 22 do 5 więc jak na mnie duużo. Z żarciem chyba pierwszy raz wczoraj dobiłem do 2500kcal - zrobiona pizza mięsno tłuszczowa (boczek, wołowina, ser, cebula, por, salsa i sos majonezowo czosnkowy do tego) - będzie jeszcze na dzisiejszy obiad #rozowypasek wcinał ją aż miło. Waga dziś rano 86,1. Suplementuję codziennie magnez, cynk i potas oraz tran i wit. C. Testo Keto-Diastix zakupione - pojawiły się ciała ketonowe w ilości niskiej - podobno jak są to znaczy, że coś się dzieje sikam tłustym rosołem hah, może oka się pokażą w muszli( ͡° ͜ʖ ͡°)). Jutro prawdopodobnie cheaating-wieczór spowodowany weselem na które idę ale będę uważał, niewielką ilość węgli muszę zjeść bo alko mnie szybko zabije.

#oponaspadanalchf #mikrokoksy #lowcarb #keto #dieta
  • 17
@Szefu: Ingredients: Ground Beef, Salsa, Onions, Spice, Garlic Powder, Shredded Cheese and Bacon.

Instructions:

1. Cut onions into little pieces and bacon into small slices.
2. Mix ground beef, salsa, onions, spices and garlic powder at the bottom of a baking dish.
3. Add shredded cheese on top.
4. Spread bacon slices over the whole thing.
5. Insert into oven, heat at 180-200°C (356-392°F) for 30-40 minutes,
@gmitek: Tłuszczówka spoko. Choć i w tej diecie mam problem, bo spokojnie dobijam do 3000kcal...
Polecam śmietanę 18/30% z wiórkami kokosowymi. Do tego jakaś czeko 80%+ i wpc do smaku. Słodkie i pyszne!
@booolooo: To jesteś niezłym #!$%@? albo jesz za mało tłuszczu a za dużo białka. Ja 3000 chyba nie dobije nigdy. Jak jesz czekoladę to w sumie nie bardzoo bo 40% węgli, wiórka też średnio bo 27% to węgle...
@gmitek: Wiórki mają sporo błonnika, a węgli w porcji 50g wiórek jest około 4g. Czekolada (z tym, że wybieram 81% z Lidla) ma 20g na tabliczkę 100g. Dziennie porcja 25g - 5g węgli. Reszta produktów to śladowe ilości i sumę zamknę w 50-60g dziennie.

Białka nie wychodzi mi ponad 1,7-2g/kg. Wiem, że wystarczy mi spokojnie 1,5g, ale na siłę nie ucinam.
@booolooo: Też tak miałem, low carbsy działaja nieźle póki co bo widzę po brzuchu właśnie że boki schodzą. Więcej węgli mam to zaraz mnie zalewa. Wystarczy 2-3 dni pociśnięcia powyżej 100g i jest smalec.