Wpis z mikrobloga

@wykopowy_brukselek: tych była gęsta, na tyle, że bałem się, że za suche i nie wyrosną. Trochę pomogło, że były w lodówce przed pieczeniem (kiepskie planowanie pieczenia w czasie), więc się nie rozlały. Wczoraj miałem mokrzejsze ciasto z innego przepisu i wyszły mi 4cm na wysokość, takie placki.
No 15, reszta z foremki.
@258esdg: dzięki. Piekę luzem, w piekarniku. Na blachę trafiają prosto z kosza, w którym spędzają ostanie (w tym przypadku i zazwyczaj drugie) wyrastanie.
@258esdg: zazwyczaj rozgrzewam. Poziom - różnie, ale ciężko tą informację odnieść do nie mojego piekarnika, bo nawet dwa egzemplarze jednej firmy różnie się zachowują.
Generalnie grzałki góra i dół, od góry wkładam np. Blaszkę, żeby grzałka nie grzała bezpośrednio na chleb.