Wpis z mikrobloga

@03ri: Kalafiora gotujesz na parze, potem do blendera. Odciskasz nadmiar wody przez pieluchę tetrową albo gazę. Do pulpy dodajesz jajko lub dwa, pół szklanki startego drobno sera, sól i przyprawy do smaku. Wykładasz w formie placka i dajesz na blachę (warto położyć papier do pieczenia). Sam placek pieczesz jakieś 20 min. w temp 150 stopni. Jak się przyrumieni, wyciągasz i reszta jak przy normalne pitcy. Czyli sos i składniki. Wszystko jeszcze
pitca pitca pitca pitca pitca pitca pitca pitca pitca pitca pitca pitca pitca pitca pitca pitca pitca pitca pitca pitca pitca pitca pitca pitca pitca pitca pitca pitca pitca pitca pitca pitca pitca pitca pitca pitca pitca pitca pitca pitca pitca pitca pitca pitca pitca pitca pitca pitca pitca pitca pitca pitca pitca pitca pitca pitca pitca pitca pitca pitca pitca pitca pitca pitca pitca pitca pitca pitca pitca pitca pitca pitca
@sgflt: Oczywistym jest, że nie smakuje tak jak ciasto drożdżowe, ale ma 15 razy mniej węgli od mąki. Jest smaczne i delikatne. Dużo zależy też od składników i sosu.