Wpis z mikrobloga

#javascript sytuacja to 3 devow. Żaden nie zna js. W sensie umieją napisać proste skrypty ale nie pracują na codzień z Frontendem. 2 django, jeden siedzi w Ruby. Mają napisać aplikacje webowa, Frontend. Backend już jest jako api. Będą się uczyć w trakcie pisania. Co jest na topie ale gwarantuje stabilność api frameworka, dużo materiałów do nauki, wsparcie community? Angular 1? Angular 2? React? Jak tak to redux? Ember? Jeszcze coś innego? Ja tez nie siedzę w js - #php here. I serio nie wiem. Wygląda na to że codziennie jest 5 nowych frameworków. #programowanie
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@matiit: dla backendowca to chyba anglar 1 będzie smiesznie prosty do ogarnięcia mi się wydaje, przynajmniej ogarnie go najszybciej, ale to z własnego doświadczenia piszę
  • Odpowiedz
@matiit: @Harry19911: to jest świetny materiał, Dan robi robotę swoimi dwoma kursami, odpowiedziami na SO czy samą dokumentacją do Reduxa, ale sam o tym wspomina - nie zaczynaj przygody z Reactem od Reduxa. Naucz się samego Reacta, gdy stwierdzisz, że component state + props + context Ci nie wystarcza, to wtedy warto spojrzeć na redux.
  • Odpowiedz
@Thyliamris: Odpalanie takiej krowy jak Angular czy Ember to często rzeczywiście przerost formy nad treścią, ale już taki React Lite (10kb gzip) + Redux (6kb) czy Vue (25kb gzip) to ogromne ułatwienie bardzo niewielkim kosztem.
  • Odpowiedz