Aktywne Wpisy
![maad](https://wykop.pl/cdn/c0834752/997120fd2c2ba7101ae171693f17d4337c55cac3a794c4b22cb64cabd8bc1763,q60.png)
maad +247
Przez całe życie na każdym kroku mi mówiono „nie wierz w to co ludzie na internecie piszą, szczególnie jeśli chodzi o zdrowie”. Od 2 lat się męczę z chorobą która nawraca co jakiś czas. Zwiedziłem chyba z 30 lekarzy, niemal każde możliwe badania, tony leków. Poczytałem ten internet, wziąłem lek za grosze który polecali inni na reddicie i po 2 dniach przeszło xD Co do #!$%@?
![juzwos](https://wykop.pl/cdn/c3397992/juzwos_2vuXuhT47h,q60.jpg)
juzwos +131
Składniki na 1,5 kg potrawki:
- 800 g mielonego wieprzowo-wołowego
- 400 g wątróbki drobiowej
- jedna mała bułka kajzerka
- pęczek pietruszki
- pieprz, sól, majeranek, gyros, czosnek (niewielką ilość)
(ilość przypraw należy podwoić w stosunku do mięsa pieczonego)
Polecamy:
- szynkowar 1,5 kg
Przepis:
Bułkę namaczamy w mleku. Wątróbkę kroimy na niewielkie kawałki. Mięso mielone z wątróbką i bułką dokładnie wrabiamy, dodając wszystkie przyprawy i pietruszkę. Całość umieszczamy w woreczku w szynkowarze. Szynkowar szczelnie zamykamy i wkładamy do garnka z wodą. Temperatura wody powinna wynosić ok. 95 stopni, natomiast masę w czasie parzenia doprowadzamy do temperatury ok. 70-85 stopni i kończymy proces.
Następnie szynkowar studzimy i pozostawiamy w temp. 2-8 stopni na 12 godzin. Po tym czasie szynkowar przelewamy gorącą wodą i wyjmujemy naszą potrawę.
Smacznego!
...bo domowe jest lepsze!
#browin #bodomowejestlepsze #przepisy #wedlinydomowe #gotujzwykopem
źródło: comment_UC6HqSgJ8Sr7XrAk9vIsyboGMWE3W9Ff.jpg
PobierzFajna nazwa. (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
@predator82: cho do Lodzi w przyszły piątek - będzie potrawka