Wpis z mikrobloga

@rbk17: Hehe za PO byłaby afera, że zły rząd nie chce podwyżek dać ale teraz d--a cicho i pielęgniarki są złe. Logika PiS. Duda z "Solidarności" też milczy, a za poprzedniego rządu był pierwszy żeby japę pokazać przy okazji takich protestów. Żeby było jasne PO nie popieram, po prostu mnie śmieszy taka hipokryzja
  • Odpowiedz
nie rozumiem czemu żałują kasy tym pielegniarkom:/

@karolzzr: Nawet jeśli chce się im dać podwyżki to nie można im dać tego w trakcie/po strajkach. Takie rzeczy powinny być robione stopniowo i po cichu, a nie z próba ugrania na nich kapitału politycznego bo to się po prostu może źle skończyć.
Masz piątkę małych dzieci. Wiesz, że jedno z nich zasłużyło na cukierka. Już miałeś mu dawać kiedy wpada do pokoju
  • Odpowiedz
@karmajkel-nowak: niestety strategia ta sama co za poprzedniej władzy z górnikami. Żeby ktoś przypadkiem nie zwrócił uwagi na prawdziwe przyczyny problemu (niekorzystne umowy, rozdymana biurokracja, spasione związki) wszystko zwala się na górników.

Tutaj jest dokładnie tak samo - co chwila spotykam się z informacją jako by pielęgniarki w CZD średnio zarabiały 5000zł.
Nikt nie mówi, że to wypłata oddziałowych, za pracę w nocy, święta, w za małej obsadzie itd. I do tego
  • Odpowiedz
@kocham_jeze: Ja tylko tłumaczę dlaczego nie wolno ustępować na podstawie agresywnych zachowań typu strajki. Zatrudnienie jest dwustronne. Nie tylko ja zatrudniłem, ale też ktoś się zatrudnił na tych warunkach i nikt mi w dzisiejszym świecie nie powie, że ten ktoś nie miał innego wyboru.
Uważam, że pielęgniarki za mało zarabiają, ale też jestem zdania, że w ciągu max 10 lat ich płace rynek pięknie wyreguluje. Chyba, że nadal będą próbowały
  • Odpowiedz
Ja tylko tłumaczę dlaczego nie wolno ustępować

@Arrival: zgadza się, ja jak usłyszę "nie zaczepiaj go bo on się szybko denerwuje" to zapala mi się czerwona lampka i denerwuję gościa ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@karolzzr: no i to też napisałem - co nie zmienia faktu, że górnik nawet jeżeli by 10k z tymi wszystkimi dodatkami zarabiał i tak nie doprowadziłby kompanii do obecnego stanu.
To nie pensje/przywileje górników są odpowiedzialne za dramatyczny stan kopalń.
  • Odpowiedz
@rbk17: Rozumiem, że Nowoczesna chce dać podwyżki pielęgniarkom tylko w jednym szpitalu?

Kolejny raz udowodnili mi, że w tej partii są sami debile. Najpierw upośledzony prezes, który nie wie od kiedy obowiązuje współczesna konstytucja, a teraz pomysł, który z jednego protestującego szpitala robi ich kilkaset.

Jak się poczują inne pielęgniarki, które podwyżki nie dostaną, a zobaczą, że można je wywalczyć protestami?
  • Odpowiedz
Czyli w perspektywie 10 lat wydasz 4 mln na Tupolewa, a na pielęgniarki 38 mln. A w perspektywie 20 lat 76 mln.

@johny-kalesonny: ok to już wiemy na czym stoimy, czyli przyjęto że wydanie "głupich" 5 mln na totalną pierdołę to drobnostka, byle nie więcej bo będzie afera.
  • Odpowiedz
@rbk17: Nie wiem co przyjęto, wiem, że Tupolewy nie będą strajkować gdy nie będziesz chciał wydać na nie więcej pieniędzy (lub będziesz chciał na nich zaoszczędzić i obciąć im fundusze). I widzę różnicę między jednorazowym wydatkiem a ciągłym wydatkiem.

Bo w perspektywie 10 lat to będzie 38 mln zł (Tupolew nadal będzie kosztował 4 mln) bez możliwości obniżenia rocznego kosztu, bo wtedy dopiero byłyby strajki. Czyli co roku będzie budowana
  • Odpowiedz
Hehe za PO byłaby afera, że zły rząd nie chce podwyżek dać ale teraz d--a cicho i pielęgniarki są złe. Logika PiS. Duda z "Solidarności" też milczy, a za poprzedniego rządu był pierwszy żeby japę pokazać przy okazji takich protestów. Żeby było jasne PO nie popieram, po prostu mnie śmieszy taka hipokryzja

@karmajkel-nowak: a teraz, za PISu, nie ma afery?
  • Odpowiedz
a na Tupolewa tez 4mln ROCZNIE?

@worldmaster: a na c--j w ogóle na Tupolewa? Zbudują sobie makietę na podstawie której będą udawali że dochodzą do rozwiązania katastrofy...
  • Odpowiedz