Aktywne Wpisy

lukasz-lux +513
ostatnio gadałem z wujkiem co całe życie jeździł w PKS tirem, miał trasy do Iraku, Libanu - tego typu
mówi że w tamtych czasach czyli w latach 90 zarabiał 1500-2000$. A teraz najlepsze, mówi:
Łukasz ja ten dom co teraz siedzisz kupiłem za jedną wypłatę za 1500$ XD
ten dom teraz pewnie jest warty z 600-800k w centrum miasta powiatowego z ładną działką
tyle
mówi że w tamtych czasach czyli w latach 90 zarabiał 1500-2000$. A teraz najlepsze, mówi:
Łukasz ja ten dom co teraz siedzisz kupiłem za jedną wypłatę za 1500$ XD
ten dom teraz pewnie jest warty z 600-800k w centrum miasta powiatowego z ładną działką
tyle

Ktoś kto stale jeździ po niemieckich autostradach ma jakiś patent na zmianę z nolimit na 120? Auto nie podpowiada, że za 500m będzie 120 i czasami zdarza mi się wpaść przy 180-200 hamując z 250. Wiadomo, przy węzłach/miastach jest 80-120, ale w innych miejscach? Jakaś nawigacja co podpowie co bedzie za 1km? Jakiś patent żeby jazda nie była szarpana jak na torze? #niemcy #motoryzacja #samochody

Określiłem wszystkie wady i zalety tych książek... o Języku nie ma sensu książka, o wiele lepszy będzie tu internet.
@Sh1eldeR: ciepło mi się na sercu zrobiło dzięki
@Sh1eldeR: tak jest, nalezy tylko wychwalac programowanie jako rozwiazanie wszystkich problemow swiata!
@SagaS: o tym pisze - zakochane w sobie srodowisko. A w rzeczywistosci to robota jak kazda inna, a powiedzialbym ze wrecz sporo gorsza od innych. Ale za to reklame ma chyba najlepsza - i tylko dlatego warto spojrzec na obie strony medalu
a tak poza tym usun konto bo dałem się z troollować
_
Nie mam przepisu na łatwe zainteresowanie sportem. Jak będę miał syna to jakoś spróbuję od małego, ale... nie zawsze to działa. Mogę Ci tylko powiedzieć, że też się opierałem, a teraz (od lat) robię 5-10 różnych treningów tygodniowo (zwykle blisko 7). Regularny
Prawdopodobnie, ale niekoniecznie. Algorytmy większości się za bardzo nie przydają, niektórym... tak, i to bardzo. I to na bardzo fajnych stanowiskach. W Google czy SpaceX tego wymagają ;-) I nie tylko tam. Wiele najlepszych, ale realnie osiągalnych firm, przyjmuje topowych studentów czy uczniów, którym świetnie szło
jesli
I to jest właśnie ta druga rzecz, o której wspomniał @wytrzzeszcz: inżynieria oprogramowania. Jakbym miał wybierać, preferowałbym ją, a nie algorytmy (i szczerze mówiąc, to tak właśnie wybrałem). Ale algorytmy też mogą się przydać w karierze, jeśli kogoś wciągną.
dalej rozmawiamy o pozycjach dla 12 latka?:)
Nie tylko. Już w 1. poście zresztą napisałem, ze zarówno "Czysty kod", jak i nietrywialna algorytmika to nie coś na 12-latka. Ale wcale tak długo czekać z tym nie trzeba.