Wpis z mikrobloga

@monoskier: bardziej chodzi mi o ux i wrzucanie menu na pasek na dol strony tam gdzie nikt normalny sie go nie spodziewa i nie bede go szukal ;)
Sprawa technologii to tak ostatnia rzecz do jakiej bym sie przyczepil dopoki dziala i jest zabezpieczone
  • Odpowiedz
@marrbacca: strona bardziej zorientowana na mob = imo navi logiczniej miec na dole, tak samo jak ui androida czy guzik w ajfonie. taki trend i pewnie wiecej takich rozwiazan w tym i przyszlym roku zobaczymy
  • Odpowiedz
@monoskier: @marrbacca: ogólnie w tych rejonach "tradycyjne" komputery to już coraz bardziej rzadkie zjawisko.

W którejś tam poprzedniej firmie mieliśmy grafika w Finlandii i nawet on nie miał kompa w domu. W pracy komp, prywatnie tablet. Dziwił się, że mnie wkurza, że wszystko projekuje "Mobile First" a desktopy zlewa i połowy widoków dla nich niema :P
  • Odpowiedz
@monoskier: Niby tak, chociaż jednak dla mnie tablet chyba zawsze pozostanie urządzeniem praktycznie wyłącznie terenowym. Fizycznie niemożliwe jest zrobienie na nim wszystkiego, co na kompie a szczególnie w tak efektywy sposób ...
  • Odpowiedz
@monoskier: Tak, ale: kiedyś telefony robili coraz mniejsze, teraz odwrotnie.
Kiedyś do pracy stykał jeden kineskop 14" teraz 3x 24 to mało :)

Ja raczej w domowym użytku widzę bardziej smart TV, które po prostu dorówna możliwościami obecnym PC i historia zatoczy koło :)

A tablet to tablet. Genialne urządzenie. Do sterowania domem i użytku poza nim :)
  • Odpowiedz
@npsr: btw ostatnio bawie sie w projekt www z ui do oculusa czy telefonu - canvas 360st sprzezony z gyro w poziomie. jak bede miec cos gotowe do pokazania to sie pochwale pewnie. poki co fajnie wychodzi :)
  • Odpowiedz