Aktywne Wpisy
glassmice +458
Udało się!:d Pan nieuk zbanowany❤️
#paliwodahejtclub
#paliwodahejtclub
Dlaczego niebiescy nie zabierają swoich różowych na różne fajne aktywności ze swoimi kumplami?
Albo robią to sami albo z kumplami.
Jazda nocą po lesie 100km/h? To z kolegami. Z różową będzie wolniej, bezpieczniej (a więc nudniej).
Grill
Albo robią to sami albo z kumplami.
Jazda nocą po lesie 100km/h? To z kolegami. Z różową będzie wolniej, bezpieczniej (a więc nudniej).
Grill
#pracbaza #programowanie #programista15k #informatyka #sap
@Golomp, ty brutusie (╯︵╰,)
@Zashi
Co tam się podziało?
@D3lt4: @MasterSoundBlaster:
jestem żółtodziobem wziętym do pracy z ulicy. Chciałbym zadać pewne pytanie odnośnie wyciągania z kodu programu nazw tabel, z których korzysta dana transakcja w SAPie.
( ͡° ͜ʖ ͡°)
No i coś tam próbuję programować w ABAP-ie, ale o co chodzi?
Edit: Odpowiedzi na tego typu pytania najszybciej znajdziesz na SCNie.
@damiano_polishiano: odnośnie do wyciągania #grammarnazi
Nie podałeś nazwy transakcji, a ogólnie to sprawa wygląda tak... Wchodzisz w transakcję. Uzupełniasz dane, aby ją odpalić, ale przed odpaleniem w tym polu, gdzie wpisujesz nazwę transakcji, wpisujesz /h i dajesz enter. Teraz odpalasz transakcję. Odpala Ci się debuggerf i lecisz linia po linii. Gdzieś będzie nazwa tabeli. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Zashi:
Nauczyli mnie tak
Wchodzę w
@damiano_polishiano: No jest trochę sposób na szukanie. Ważne, żeby wykonać zadanie. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@mastal88: no dokładnie, bo mi kazali sprawdzić czy to struktura czy nie, jeśli struktura to pominąć
Jestem w tym zielonką, miałem wypisać tabele. Było jakieś 25k linijek kodu, kazał mi poszukać po tym select'cie, wypisałem ponad 80 tabel, zajęło mi to dużo czasu i dostałem ochrzan, że za długo... I robię prawie za p--o...
A
co do message to E oznacza Error
są jeszcze typy komunikatów np:
I - Information
S
Jeżeli chodzi o message to powinieneś mieć gdzieś jeszcze klasę messaga (albo na początku raportu, albo w nawiasie po numerze). Jeżeli masz miejsce w kodzie, gdzie ten message jest wyrzucany, to możesz dwuklikiem (ew. F2) się doklikać do jego
Dziękuję bardzo :)
Zobaczę czy mi się to jeszcze przyda
Pracuję na śmieciówce w gównomiasteczku, za marne grosze, mam umowę do końca czerwca, ale dziś odebrałem 4 maile od szefa, (i to nie tylko w sprawie SAPa, jestem tam od wszystkiego i od niczego) nie poszedłem do pracy i właściwie to wysłałem sms kiedy mogę przywieźć wypowiedzenie.