Wpis z mikrobloga

Dziś w ramach #grafzerovlog trochę lżejszy materiał. Krótka relacja z Warszawskich Targów Ksiązki w jakości 4k :)
Nigdy nie robiłem czegoś takiego więc proszę o wyrozumiałość i rady od ludzi spod #montaz #adobepremiere #filmowanie #filmmaking
A także zapraszam do komentowanie - byliście na Targach? Jak wrażenia? Udało się coś kupić?
#ksiazki #ksiazka #literatura #warszawa
I standardowo wołam
@alczas1 @iLovePierogi @Kavelach @kurp @lukaszmarynczak @agaja @notoriety @tekon @Shashek @HamsterKNH
centryfuga - Dziś w ramach #grafzerovlog trochę lżejszy materiał. Krótka relacja z Wa...
  • 22
@centryfuga: Ja tam raczej polowałem na książki niż na autorów, ale wysłuchałem ciekawych dyskusji panelowych i o przyjaźni Polsko-Węgierskiej. Super przeceny były, do 50% nawet, więc warto były choćby dla tego. Ja się cieszę, jeszcze z powodu faktu iż można było zobaczyć wielu wystawców, a co za tym idzie książki, o których normalnie bym nie usłyszał. Sam wzbogaciłem się o dwie: jedną o psychologii wojny, a drugą o zabójcach mafii. A
@MPTW: Nie licząc prezentów dla dzieci z rodziny to biegałem z aparatem. Ale udało mi się kupić większość brakujących numerów WILQa i kolejną z brakujących części Sandmana ("Zabawa w ciebie").
@centryfuga: To fajnie, że całą rodzinką się wybraliście :) Super było też z całą otoczką. Eventy na boisku i planszówki. Fajnie w ogóle tam tańczyli na scenie. I wyprzedaże przed stadionem.
To fajnie, że całą rodzinką się wybraliście :)

@MPTW: Nie no bez przesady - jeszcze nie mam takiej rodziny :P Książki dla dzieci, które spotkam później :)
A właśnie - co do akcji przed stadionem udało mi się załapać na te węgierskie ciastka z cynamonem (zapomniałem nazwy).
@centryfuga: Nie przyspieszaj "szwenków", słabo to wygląda. Ewentualnie daj na 1 sek. 200% (w 0:07) i zejdz do normalnej predkośći jak już kamera będzie kończyła "szwenk" (0:09). Unikaj przyspieszonego obrazu jak np. ludzie chodzą, bardzo nienaturalnie to wygląda.
@Ja_nusz: Dzięki za uwagę, ale tak dopytam - to jakaś niepisana zasada? Bo w wielu filmach takie przyśpieszenia widziałem, jak mniemam po to żeby zasygnalizować ruch/tłum przy krótkim ujęciu.