Wpis z mikrobloga

Mirki, zastanawiam sie nad baza VPG PLUS 0mg/100ml i 6mg/100ml (inawera) i koncentratem czarna porzeczka i kaktus (inawera).
Brać to czy polecicie cos lepszego(tylko e-dym) (2x100ml 0mg+6mg + 2 aromaty)? Zalezy mi na smaku (tylko aromaty owocowe/cukierki...wiecie..).
Slyszalem tez, że dobre są jeszcze aromaty TPA i Flavor West?
Co robić? ( ͡° ʖ̯ ͡°)

#mojliquid #epapieros #epapierosy
  • 44
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kondziu24: kaktusa polecam z całego serca, porzeczki nie paliłem, jeśli to ta baza etylomaltolem to osobiście mi nie smakuje kompletnie zmienia smak aromatów na mdly słodki, bazy inwery mają trochę wody, optimum jest lepsza pod tym względem ale zdarzają się wpadki z mocą
  • Odpowiedz
@Oszczer: "Baza powstała ze zmieszania glikolu propylenowego i gliceryny z dodatkiem etylomaltolu." Czyli nie brać jej? A ten kaktus to coś podobne w smaku jak aloes czy cos?
  • Odpowiedz
@KrzysieQ_: Vaptio p1. A to nie jest ta do aromatów tytoniowych? Palilem kiedys taki jakby aloes czy coś..kolega miał i mowil, ze to kaktus. To tak smakuje bo jak miałem kaktusa to był taki mocno słodki?
  • Odpowiedz
@kondziu24: czarna porzeczka jest nawet nawet, ale musi postać troszkę, kaktus jest dobry, nie jest tak cukierkowy jak kupne. zastanów się nad poziomką/ białym grejpfrutem jeszcze z inawery ;)
ps. koncentrat inawera lejesz 4-5%, aromat 8-10%
  • Odpowiedz
@kondziu24: zwykła vpg, power smoka albo optimum. Nie mówię że ta plus jest zła mi po prostu nie smakuje np na kaktusie z imwery na vpg sam cukier z posmakiem kaktusa, na innej neutralnej kaktus słodki z wyczuwalnym lekko kwaskowym owocowym posmakiem moim zdaniem splaszcza smak i jest mdla
  • Odpowiedz
@kondziu24: tak, jak moc ci odpowiada. Z nimi jest tylko jeden problem zdarzają się serię że baza jest mocniejsza albo słabsza niż powinna być przynajmniej takie są wrażenia. Jutro urodziny edymu bazy optimum będą 25% tańsze
  • Odpowiedz
@kondziu24: czarna porzeczka z inawery jest elegancka. Daje 25-30 kr/10ml i od razu można zalewac. Kaktus jak pisali także ok. Baz używam Inawery VPG Plus, lepiej się nalewa niż Optimum (te też mam, czasami mieszam).
  • Odpowiedz
@krasnyyyy: No w sumie tak ale za słodko też nie moze być bo teraz mam taki jakbym z cukrem mieszał. :) I jeszcze Oszczer pisał, ze jest mdła to wole nie ryzykowac. A jak jest gęstsza to źle? Dłużej musi stać? Czy co? Sorki ale się nie znam, pierwszy raz będę robił. ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz