Wpis z mikrobloga

Dlatego trzeba się ogarniać nim będzie za późno, mówię tu o każdym uzależnieniu. Dobry tekst, chociaż on tam mówi o likwidowaniu tych dużych przyjemności i korzystaniu tylko zz tych małych, ja bym te duże spróbował zamienić na coś innego jakieś hobby, najlepiej jakiś sport, byle z dala od technologii. :D
  • Odpowiedz
n Best Buy, you get the picture.

My pre-frontal cortex, or the consciously thinking part of the brain, did no

@arcybiszkopt: beka beką, ale na internetku jest troche gosci ktorzy mowia, ze przez to ze masturbowali sie latami dzien w dzien kilka razy dziennie, to maja schizofrenie/harda depresje
  • Odpowiedz
@ewolucja_myszowatych: Fajnie napisane jednak nie zgodziłbym się ze zdaniem, że mózg nie może się oduczyć i zapomnieć o czymś.. Da się to zrobić da się dojść do momentu gdzie już nie potrzebujesz tego czy tamtego.
  • Odpowiedz
ja już dawno u siebie zauważyłem wzrost zapotrzebowania na dopaminę, jak miałem 10-18 lat to potrafiłem zafasynować się filmem, cieszyć się czytaniem książki itp
teraz nie jestem w stanie przeczytać książki bo mnie najzwyczajniej nudzą, czytając zaczynam myśleć równolegle o innych rzeczach i po pewnym czasie uswiadamiam sobie, że przeczytałem kilka stron ale nie mam zielonego pojęcia co tam było napisane :/
to samo dotyczy czytania w internecie, jak jest coś dłuższego to tldr
  • Odpowiedz
@ewolucja_myszowatych: tendencyjny tekst - samo wniosek na końcu że "się nie da" stawia go w złym świetle.
Wszystko jest dla ludzi - jeżeli ktoś jest głupi i zaczyna żreć fastfoody i walić pałę dzień w dzień... xD to moze problem nie jest to ze reaguje dopamina na to(kazdy tak ma) tylko ze w ogole zaczyna to zrec
  • Odpowiedz