Wpis z mikrobloga

@DOgi: już dawno zniknęła :p
@niemaszkonta: Ja rozciagam palcami, robię małe wgłębienia opuszkami palcow, żeby sos się ładnie osadzil. Ciasto robię bardzo mięciutkie, puchate i elastyczne, więc nie jest trudno :) nie robię z przepisu a na oko. Nie mam kamienia. Piekę na okrągłym spodzie do tortownicy, podsypuje tylko mąka. Piekarnik na full. :)
@niemaszkonta: dziękuję! :) wiesz, może za dużo mąki sypiesz, bo uważasz że ciasto się za bardzo klei? Nie. można na to zwracac uwagi, tylko długo wyrabiać ciasto aż się bedzie odklejac od ręki. Ja zamiast mąki, wolę sobie skropić ręce oliwa :) No i jednak trzeba dac mu spokojnie wyrosnąć. Dałam też drożdże suszone. Lepiej się je rozpuszcza w ciepłej wodzie. rozpuszczam z łyżeczką cukru.