Wpis z mikrobloga

Efekt porannych "rozmów" poborców dodatku 500+

@kotogrodnika: Nie jestem zwolennikiem jakiegokolwiek rozdawnictwa, ale na litość boską, mówienie, że ten dodatek otrzyma WYŁĄCZNIE patologia to manipulacja, o ile nie wręcz kłamstwo. Przypominam, że dodatek należy się każdemu, kto ma dwoje lub więcej dzieci. Sam jestem przeciwnikiem programu 500+, ale jeszcze tak nisko nie upadłem, żeby w dyskusji na ten temat manipulować niczym TVN.
@kw401: Jeżeli tak odebrałeś mój post, to zdecydowanie nie to miałam na myśli. Sytuacja w otoczeniu, które obserwuje tak właśnie wygląda. Pracuję w kamienicy w Łodzi i jest tu kilka takich przypadków. Dzieci, które biagały z gilem do pasa i tak z tym gilem będą biegać, tyle, że rodzice maja za co pić. Jasne, że nie jest to regułą, ale co do zasady jestem przeciwnikiem takiej formy wsparcia.
@flauta: Jak to upośledzone społecznie i częściowo fizycznie grupy komandosów będą. Gościu. Albo im coś #!$%@? i do nas zaczną strzelać albo dadzą się szybko zabić.
@tell_me_more: w momencie najazdu ruskich chłopi dołączyli za wezwaniem Witosa. Jeżeli elita znajdzie sposób jak dotrzeć do niższych warstw społecznych to powinna dać rade nimi pokierować. Gorzej jeżeli "elita" ma #!$%@? na ludzi gorzej postawionych i ogólnie nimi gardzi, bo wtedy w parę dni nie uda się nawiązać współpracy