Aktywne Wpisy
tiofen +267
Hej Mireczki,
w poniedziałek wyje*ali mnie z roboty, więc z tej okazji organizuję #rozdajo - wystarczy dać plusika, wyniki jutro po 16. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Do wygrania żółwik ze zdjęcia.
Zapraszam też na mojego instagrama tiofendzierga, dopiero się go uczę, więc wrzutek jest mało i średniej jakości. XD Ale kiedyś będzie lepiej, będę też dawać tam znać o jakichś moich tworach do przygarnięcia.
#
w poniedziałek wyje*ali mnie z roboty, więc z tej okazji organizuję #rozdajo - wystarczy dać plusika, wyniki jutro po 16. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Do wygrania żółwik ze zdjęcia.
Zapraszam też na mojego instagrama tiofendzierga, dopiero się go uczę, więc wrzutek jest mało i średniej jakości. XD Ale kiedyś będzie lepiej, będę też dawać tam znać o jakichś moich tworach do przygarnięcia.
#
Sytuacja pogladowa, zalozmy macie wziac na staz 1 osobe bez doswiadczenia jako jakiegos tam junior costam itd. Ogolnie do przyuczenia osoba. Macie dwoch kandydatow, bardzo porownywalny poziom ogarniecia. Jedno z nich to kobieta, drugie mezczyzna. Kogo bierzecie? Kierujecie sie plcia? Jak ogolnie postrzegacie kobiety w it/programowaniu itd? Zatrudnialibyscie czy wolicie facetow?
#programowanie #kiciochpyta
Kogo zatrudniasz zakladajac ze sa identycznymi kandydatami?
@mesrs123: @lukasz-wisniewski: @randy: @notrzeba: @kisi3l: @ghostface:
https://en.wikipedia.org/wiki/Marissa_Mayer
https://en.wikipedia.org/wiki/Ada_Lovelace
Naukowcy z NASA udowodnili, że kobiety w misjach pomagają rozładować napięcia, ale nie wiem, czy to się sprawdza w zespołach programistów, mógłbym na ten temat się dowiedzieć czegoś więcej. Z drugiej strony kobieta
Z tym braniem się za programowanie
Spróbuj zgadnąć, dlaczego na świecie istnieje osobna liga dla kobiet do gry w szachy? Oczywiście możesz później zadać to pytanie swojej dziewczynie :)
@Mordeusz: Lubie swoje zycie ;)
Swoja droga niezly absurd, no ale jak wiemy kobiety dawno temu przestaly walczyc o prawdziwe rownouprawnienei, teraz to juz tylko przywileje sie licza.
Ale miałem porównywalny problem jak byłem teamleadem - miałem zespół z 1 kobietą, i
1. Niby zakładamy, że obie osoby są na tym samym poziomie, ale zaraz się tłumaczysz, że kobiety mają jakąś "gorszą" logikę... Specjalista, to specjalista, niezależnie od płci, a ty masz jakieś idiotyczne uprzedzenia. Pracuję w IT i są tu różne kobiety - lepsze i gorsze w tym co wykonują, ale rozkład umiejętności jest taki sam jak u facetów. A takie stereotypy jakimi się posługujesz słyszę najczęściej od osób, które
Tak jak powiedziałam, jestem w stanie to zrozumieć. W korporacjach IT na szczęście nie ma z tym problemu, ale to fakt, że je akurat stać na politykę odpowiedzialności społecznej, a niektórych małych pracodawców niekoniecznie. Za to wkurza mnie samo postrzeganie przez niektórych ciąży w pracy tzn. np: kobieta idzie na l4, ciąża jest zagrożona, może nawet musi leżeć w łóżku plackiem do porodu, a niektórzy komentują to, tak jakby