Wpis z mikrobloga

Dwa noob pytania

Gram w #hearthstone od czasu do czasu i poki co uzywam tylko tego co mi do tej pory wypadlo.
Jakbym chcial zaczac grac juz tak powaznie to powinienem sobie ulozyc jakis jeden konkret deck i nim grac?
I jak taki deck sie robi? Czekam az mi to wypadnie z pakietow czy niszcze wszystkie inne karty i tworze z nich deck?

I drugie: powinienem teraz grac dzikimi kartami czy tymi nowymi?
  • 7
@OctopusNebula: Co do drugiego - standard, czyli tylko nowymi przy czym potrzebne by Ci byly dodatkowo karty z przygod.
A co do pierwszego (albo raczej pierwszych) - najprościej (przynajmniej na początku) jest robić deck z tego co Ci wypadnie, bez bawienia się w ceregiele z pyłowaniem kart które masz a nie korzystasz w danym decku, bo moga sie przydac pozniej. Całkiem dobre decki są dość łatwo dostępne (głównie chodzi mi tutaj
@OctopusNebula: zalezy od tego jaki deck chcialbys zrobic, http://hearthstone.gamepedia.com/The_League_of_Explorers i/lub http://hearthstone.gamepedia.com/Blackrock_Mountain <- tutaj masz listy kart z poszczegolnych skrzydel etc. Jesli masz nadmiar $$ do wydania to mozesz kupic cale przygody zeby miec w miare szybko te karty (bossowie sa prosci, zwlaszcza gdy juz nabierzesz wprawy) jednak pamietaj ze te karty z czasem tez wyleca ze standardu. Osobiscie polecalbym najpierw LoE a pozniej dopiero (jesli w ogole) BRM, ale to tez
@OctopusNebula: Jeśli chodzi o przygody do zdecydowanie Liga Odkrywców, na szybko teraz policzyłem to Liga ma ok. 11 bardzo dobrych kart i 8 wciąż grywalnych dla nowych graczy, podczas gdy Czarnogóra ma głównie karty do kombosów, które wymagają złożenia całej talli wokół nich (Ponury klient, Imperator, smoki). Oczywiście jest tam też parę przydatnych kart, ale tymi się będziesz martwił jak już uzbierasz większą kolekcję.

Pamiętaj też, że najważniejsze są i tak
@OctopusNebula: możesz zainstalować inkeeper, zrobić konto na hearthpwn ( tam też szukaj decków ) i zrzucić swoją kolekcję na swój profil i nam pokazać ( będzie łatwiej doradzić do jakich "dobrych" decków masz najbliżej ).