#kalilinux #hacking #cracking #pytanie Lubię to robić ale w sumie nie chcę szkód wyrządzać, macie jakieś pomysły co robić? Myślałem trochę no i nic mi nie wpadło do głowy. W sumie dobrze by było walczyć z czymś złym ale nie znam takich stron.
@logikaniebieskiegopaska: jeśli rzeczywiście coś umiesz to wydaj trochę hajsu na certyfikaty to nie będziesz miał problemu z robotą i to za fajne pieniążki. A poza tym jest teraz kupa programów Bug Bounty.
@logikaniebieskiegopaska: Albo umiesz i wiesz co robić, albo wydaje Ci się, że umiesz, bo naczytałeś się tutoriali dla hax00rów.
Bug bounty, pentesty, CERT prowadzi nabór - wyślij im CV. Reversuj malware, pisz honeypoty. Niestety potrzeba tam więcej niż umiejętność postawienia działającej vmki i wklepania kilku komend. ( ͡°͜ʖ͡°)
Lubię to robić ale w sumie nie chcę szkód wyrządzać, macie jakieś pomysły co robić? Myślałem trochę no i nic mi nie wpadło do głowy. W sumie dobrze by było walczyć z czymś złym ale nie znam takich stron.
Bug bounty, pentesty, CERT prowadzi nabór - wyślij im CV. Reversuj malware, pisz honeypoty. Niestety potrzeba tam więcej niż umiejętność postawienia działającej vmki i wklepania kilku komend. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
No to zabawa for fun to jakiś wargame/ctf.
Do tego co wyżej podałem niestety obcykanie narzędzi z jakiejkolwiek distro nie wystarczy.