Aktywne Wpisy
ewa-m +1248
#czestochowa #nowapraca #nowanadzieja #depresja
Bardzo proszę o trzymanie za mnie kciuków. Byłam wczoraj na rozmowę o pracę w dziale księgowości, a dziś dostałam telefon że jutro mam być na dniu próbnym czy się sprawdzę.
Praca blisko, autobusem jakieś 20 minut, biurowa i zaczynałabym umowę po zakończeniu zasiłku chorobowego związanego ze stanem psychicznym po odejściu Mamy.
Mam ogromną nadzieję że będzie wszystko ok, że dostanę pracę, stabilność finansową i będę w miarę szczęśliwa.
Bardzo proszę o trzymanie za mnie kciuków. Byłam wczoraj na rozmowę o pracę w dziale księgowości, a dziś dostałam telefon że jutro mam być na dniu próbnym czy się sprawdzę.
Praca blisko, autobusem jakieś 20 minut, biurowa i zaczynałabym umowę po zakończeniu zasiłku chorobowego związanego ze stanem psychicznym po odejściu Mamy.
Mam ogromną nadzieję że będzie wszystko ok, że dostanę pracę, stabilność finansową i będę w miarę szczęśliwa.
rachuneksumienia +35
#startup #firma #heheszki #januszebiznesu #byloaledobre
Jeżeli Klient płaci za wykopanie dołu 10 zł, to nie zapłaci 400 tys. zł nowe narzędzie pod nazwą "koparka".
Konrad Latkowski uważa, że pierwsze 5 dołów należy wykopać gołymi rękami i za 50 zł kupić łopatę.
Oczywiście łopatę można wziąć w leasing, ale nikt nie da nowej firmie leasingu
@krupek: „startup” to taki nowy model biznesowy, a nie stadium rozwoju…Najczęściej jednak budowane jest coś co jest ludziom totalnie zbędne (co z reguły okazuje się w praniu).
„Zróbmy sobie startup” - byłby z tego niezły serial paradokumentalny
@krupek: poczwórne zaprzeczenie? O_O
wszystkim jest potrzebne?
dobrze rozumiem?
Caveat emptor. To inwestor oceni, czy pomysł na koparkę jest sensowny i w niego zinwestuje. To inwestor musi ocenić, czy Szymon jest w stanie podołać zadaniu itd.
Zupełnie osobną kwestią jest patologia przy drenowaniu taniego pieniądza z UE. W tym kontekście te programy obrzydziły klimat do inwestowania w cokolwiek nawet jeśli ma sens.
nikt nie da leasingu / kredytu na sprzęt, który jest w fazie B+R zwłaszcza startupowi
Komentarz usunięty przez autora