Aktywne Wpisy

jmuhha +18
Możecie mi powiedzieć skąd szary człowiek (ja) ma wziąć takie pieniądze zwykle auto na dojazdy do pracy 4-10 km? ( ͡° ʖ̯ ͡°)
źródło: 1000018819
Pobierz
SzubiDubiDu +182
Skopiuj link
Skopiuj link
źródło: 1000018819
Pobierz
Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Hej Mirki z pod tago #gamedev dajcie mi inspirację.
Bawiłem się ostatnio w Unity z izometrycznym miastem.
Napisałem sensowny generator miasta.
Mam taksówki jadące z miejsca w miejsce (zbierają pasażerów i pobierają kasę).
Problem w tym, że to co mam to symulacja, w której użytkownik nie ma co robić. Jak zamienić mój symulator taksówek w grę? Pomocy!
źródło: comment_yEhHe8v2iKcoJ8aYWhGWi4Sk7e2V657o.gif
Pobierz"Zostałeś zwolniony z pracy, masz jednak samochód. Znajomy Ci podpowiedział, byś pobawił się w Ubera." Odbieraj pasażerów, przewoź ich i zarabiaj. Masz 20000 kredytu za mieszkanie do spłacenia. Spróbuj wyjść na prostą
złotówy polują na ciebie i chcą zabić Ci interes. Obrzucają Twoje auta fekaliami, albo przebijają Ci obony. Musisz sobie z nimi radzić.
Utrudnienia:
urząd skarbowy poddaje pod wątpliwość legalność Ubera. Na czas wyjaśnienia sprawy przez 2 miesiące Uber nie wypłaca Ci środków.
@noisy: myślałem o menadżerze taksówek. Ale nie wiem jak ma wyglądać. Mam kupowac co raz więcej samochodów? Trochę mi się ten pomysł nudny wydaje.
@xbonio: Ale jakie mogą być opcje? Kupno aut? Zatrudnienie kierowców? Jak zrobić różne scenariusze, tak żeby było ciekawie? :P
Możesz kupować albo coraz lepsze auto (stare sprzedajesz dzięki czemu masz połowę kasy na nowe), albo kupujesz drugie... tylko wówczas musisz znaleźć kogoś, kto będzie chciał jeździć w Twojej furze i się dzielić zyskami.
Czy to może być ciekawe? Oczywiście.. wystarczy zrobić dobrą drabinkę poziomów.
Nawet