Wpis z mikrobloga

Mirasy #informatyka, jest problem. Ja nie jestem zbytnio into technika komputerowa, poradźcie.
Mam internet od Netii po kablu, na tej samej linii jest telefon stacjonarny i router Netii. Dalej urządzenie dostępowe sieje bezprzewodowo, i na końcu całego schematu jest mój laptop (dodaję że Windows xp here).Telefon działa, internet padł dosłownie z godziny na godzinę. Wifi włączone, w panelu sterowania->system->karty sieciowe pojawia się komunikat że karta sieciowa działa sprawnie. Inny laptop widzi kilka sieci bezprzewodowych, ten mój nie wykrywa żadnej w pobliżu. Włączony kablem bezpośrednio do routera również nie łączy się z internetem. Ktoś ma pomysł co się dzieje i jak pomóc?
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Lk_hc: uważam że moja odpowiedź jest bardzo kulturalna i bardzo adekwatna dla twojego wpisu. Idź nie wnosić niczego do tematu gdzie indziej. A zanim zaczniesz pisać o niczym, przeczytaj sobie co napisałem w pierwszym poście. Jak to mówią, błogosławieni, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie ubierają tego w słowa.
  • Odpowiedz
wiesz co, nie od dziś jest mi wiadomo, że koślawe buce patrzą na innych przez własny zakompleksiony pryzmat, i widać to wyraźnie w twoich wpisach. Opisałem temat dokładnie, a przynajmniej to, co uważałem za ważne wg własnej wiedzy. Zaznaczyłem, że problemy komputerowe nie są moją mocną stroną. Pośmieszkowałeś sobie że "internet padł, czy sam sobie odpowiedziałeś, czy ja czegoś nie zrozumiałem" (przynajmniej tak rozumiem twój pierwszy wpis) - otóż jesteś owszem mało
  • Odpowiedz