Aktywne Wpisy

lubie-sernik +11
Dobra powiedzcie mi szczerze dlaczego nie śpicie w środku tygodnia o 2:30?
Kazdy kto widzi ten wpis musi odpisać. Trudno.
Ja nie śpię bo stres mocno i nie mogę spać.
Kazdy kto widzi ten wpis musi odpisać. Trudno.
Ja nie śpię bo stres mocno i nie mogę spać.

serio_serio +3
ciekawe czy jak na wykop napisze się, że ksu i farben lehre to 2 najgorsze zespoły "punkowe", ktoś się oburzy o godzinie nocnej 00:43

Czy jest możliwe jednocześnie używać OpenBox jako środowisko, menadżer okien a jednocześnie bottom panel z rozszerzenia do GNOME Shell? https://extensions.gnome.org/extension/898/mmod-panel/
Jak to zrobić?
Bo openbox wyłącza cinnamona, z kolei gnome-shell też wyłącza cinnamona. Jak to ustawić żeby był panel z rozszerzenia gnome-shell i jednocześnie openbox?
Zależy mi na dokładnym wyjaśnieniu.
Puki co wszędzie jest ślepy zaułek.
Pragnę prostego panelu w stylu Windows 7 (no niestety to jest wzór w porównaniu z Linuksem), lekki menadżer okien. Cinnamon nie ma tego, openbox to wielki problem z panelem i w ogóle konfiguracją, gnome nie wiem ale pewnie lepiej od cinnamona nie będzie działać.
PS rozszerzenia to rozszerzenia. Nie działają jako osobne aplikacje tylko jak sama nazwa wskazuję rozszerzają
@Kryspin013: A są tam rozszerzenia/applety które można ewentualnie samemu prosto napisać w JavaScript?
PS przypomniało mi się coś. Awesome możesz ustawić tak jak panel z win7.
Wydajność - no niestety cinnamon czasami zamula w nieuzasadnionych momentach - tego chciałbym uniknąć ale nie mam parcia tak bardzo na to - mogę zostać na cinnamon, mogę iść na gnome, mogę na coś innego o ile spełni wymagania z dockiem.
W
Nie wiele masz środowisk, które to oficjalnie wspierają i
źródło: comment_eXQjqdJ77JN84EQnU4aJD1CZyBVzJQCB.jpg
Pobierz@Kryspin013: Idea docka jest raczej powszechnie znana. Mi nie chodzi o dock dokładnie taki jak w Windows 7 tylko jakieś tam ogólne podstawowe cechy. Nawet z jedną wyraźną różnicą którą na Win7 robiłem sobie takim hackiem rejestru(grupowanie programu gdzie kilka okien tego samego programu są obok siebie a nie na stosie).
Poza tym to ja chcę zwykły dock. Ale
Serio potrzebowałeś do tego grzebania w rejestrze? We właściwościach paska mogłeś to sobie ustawić.
Sam dock
Znaczy chcę dock do panelu. dock do panelu cinnamona, dock do panelu gnome, dock do panelu mate, dock do panelu openboxa, dock do panelu xface. Obojętnie, byle był, działał bez kombinacji(łatwa instalacja, mało konfigurowania).
Jak
źródło: comment_dwQStopGSs5SHczojhJGFtKX4enLiicN.jpg
PobierzDyskutować to w sumie nie ma o czym. To tak nie jest jak mówisz - sporo poświęciłem żeby skonfigurować Cinnamon. Nie chcę przez to przechodzić jeszcze kilka razy przy kolejnych sprawdzanych środowiskach. Akurat źle trafiłem z Cinnamonem bo nawet działającego appletu docka nie ma w jego bazie appletów. Te reklamowanie wszędzie Linux Mint jako lepszego Ubuntu to bardzo nad wyraz było.