Wpis z mikrobloga

Kebab u szwagra jest znany z tego, że często połowę #!$%@? się do śmietnika bo jest niedobry, każdemu się to na pewno zdarzyło. W wyniku prób i błędów poznałem kilka sekretów, które pozwalają z dużym prawdopodobieństwem na transformowanie go ze zbioru 2/10 w zbiór 5/10.

Twój kebab to wynik procesu stochastycznego na który składają się: tempo, rotacja kadry, dostępności składników, długość kolejki w momencie przyjścia i nie tylko. Na te zmienne nie masz wpływu, jedyne co możesz zrobić to w odpowiedni sposób zamówić jedzenie.

0. Często osoba przyjmująca zamówienie je wykonuje, polecam dobrą dozę kultury osobistej, nawet gdy jest się #!$%@?.
1. Trzeba wybrać formę posiłku w zależności od zastanych warunków:
* Servets - najlepszy jest gdy masa #!$%@? studenciaków w kolejce przed tobą go zamówiła. wtedy beda świeże frytki, jednak nawet wtedy nie ma gwarancji ze beda dobrze wysmażone, a frytura świeża.
* Kebab w bułce - najtrudniejszy do zamówienia z racji procesu technologicznego, który opiera się na mechanizmie sterty - warstwa mokrych warzyw sosu mięsa i sosu. W przypadku gdy nie było kolejki mięso może być zimne.
* Tortilla - najbezpieczniejszy wybór, zimne mięso może zostać podgrzane. Uwaga na tortille z frytkami, obowiązują zasady z Servetsa.
2. Mięso - najlepiej wziąć mieszane, kurczak czasem miewa w sobie chrząstki, skórki i kości. a wołowina nie ma zbyt ciekawego smaku.
3. Największy wpływ na twoje jedzenia ma typ i ilośc sosu, standardowe chochle tego specyfiku to ilość zbyt duża, Trzeba uważnie obserwować kiedy twoje zamówienie będzie wykonywane i poprosić o zredukowaną ilośc sosu. Poproszenie o łagodny sos może zostać zinterpretowane jako sos tysiąca wysp lub sos tysiąca wysp i czosnkowy. Sos tysiąca wysp jest #!$%@? ciężki i to on często psuje całe jedzenie.
4. Pomidory tam są niedobre, najlepiej poprosić o kebsik bez pomidorów.


Jeżeli macie coś do dodania to piszcie w komentarzach XD

#krakow #pasta
trb - Kebab u szwagra jest znany z tego, że często połowę #!$%@? się do śmietnika bo ...

źródło: comment_uVRYsgiRShcVrdug99YkJc5DvRPS7DKP.jpg

Pobierz
  • 20
  • Odpowiedz
@trb: Kebab u Szwagra powinien być zdelegalizowany za #!$%@?ą obsługę i równie #!$%@? mięso (jeśli w ogóle je dostaniesz) ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@trb: W sumie tam chyba nie ma różnicy jak powiesz z jakim sosem, i tak dają wg własnego upodobania. Kumpel nas tam zaprowadził, jak kazaliśmy się wziąć do najlepszego kebaba w mieście ##!$%@?
  • Odpowiedz
@trb: Mieszkałem przy pierwszym szwagrze gdy się otwieral - to był niesamowicie dobry kebs xD A teraz to taka kupa że złamanego grosza bym za to nie dal xd
  • Odpowiedz
@trb: Codziennie idąc do pracy przechodzę koło Szwagra (nowy na bronowickiej) i prawie codziennie widzę w okolicy 100m przynajmniej jeden niedojedzony kebab wyrzucony na chodnik poprzedniej nocy...
  • Odpowiedz
@trb: Powiedz gdzie jest lepszy. Jak dla mnie przesadzasz mocno. Zawsze jest minimum 5/10 a i zdarza się więcej.
W którym kebabie w Krakowie dadzą oliwki albo jalapeno jak się poprosi? Jalapeno to nie pamiętam czy gdziekolwiek jeszcze widziałem a oliwki rzadko.
Ostatnio jest tam spoko bo naprawdę duże porcje dają ale czestym mankamentem jest to,że nowi ludzie źle kroją mięso i trafia się lekko surowe w środku albo spalone na
  • Odpowiedz