Aktywne Wpisy
SaintWykopek +1567
Ostatnia cyfra po naciśnięciu plusa to twoja dziewczyna
1. skandynawka
2. włoszka
3. latynoska
4. czekoladka
5. hiszpanka
6. polka witaminka
7. azjatka
8. francuzka
9. nigdy nie będziesz miał dziewczyny
0. filipinka
#glupiewykopowezabawy #zwiazki
1. skandynawka
2. włoszka
3. latynoska
4. czekoladka
5. hiszpanka
6. polka witaminka
7. azjatka
8. francuzka
9. nigdy nie będziesz miał dziewczyny
0. filipinka
#glupiewykopowezabawy #zwiazki
SaintWykopek +216
W tej nitce wrzucamy zdjęcie z gry którą zna jak najwięcej osób i jej tytuł. Jeżeli widzisz grę którą znasz-plusujesz. Wygrywa ten, kto będzie miał najwięcej plusów w swoim komentarzu.
Ja zaczynam, gra to Gothic
#glupiewykopowezabawy #gry #gothic
Ja zaczynam, gra to Gothic
#glupiewykopowezabawy #gry #gothic
Ej prawaki, a zwłaszcza @Kaczypawlak, nauczcie się w końcu, że składka ZUS 1140zł dla przedsiębiorców to nie jest podatek lewacki, tylko prawacki.
To tak zwany podatek pogłówny, tak bardzo kochany przez wolnorynkowców. Każdy przedsiębiorca płaci 1140zł, nieważne czy szewc z 1000zł przychodu czy specjalista SAP z 20k przychodu.
Korwin Mikke: Najlepszy podatek, to podatek pogłówny
Gdyby podatek był lewacki jak w UK, ten kto nie zarabia, by ZUSu nie płacił.
Do narzekających na obowiązkową, równą składkę: gratulacje, właśnie zaznaliście wolnorynkowej sprawiedliwości.
#neuropa #ekonomia
@lerner: plus chcialem dodam, ze te 700 ZUSu odlicza sie od dochodu, a wieksza czesc zdrowotnej od podatku. Realnie placi sie jakies 60% tego.
Kraj o najwyższym opodatkowaniu na świecie (łączne opodatkowanie 49%), czyli Dania, jest dwunasta na liście najbardziej wolnych gospodarczo krajów świata.
@AntyBohater: dla nich wszystko jest podatkiem. NFZ - podatek, ZUS - podatek, ubezpieczenie - podatek.
@AntyBohater: optymista ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Komentarz usunięty przez moderatora
@lerner: A kto z prawicy go nakładał? Jakby prawica rządziła to by to był koszt jak w Wielkiej Brytanii, 80 zł. Więc serio przestań chrzanić.
@AntyBohater: To co to niby jest?( ͡º ͜ʖ͡º) Zakuta lewacka pało?( ͡º ͜ʖ͡º)
@Kaczypawlak: XD
@M4ks: To i tak więcej niż w Wielkiej Brytanii....., za te pieniądze można by nawet osobę zatrudnić albo pracownikowi zwiększyć pensje, a to byłoby nie mało.
@lerner: Niezła logika, to jakim cudem emeryci i bezrobotni płacą u nas dochodowy?( ͡º ͜ʖ͡º) Przecież nie pracują, a dostają świadczenia, w teorii im należne #lewackalogika poziom ever widzę. Przecież tego nie da się w kulturalny sposób określić jako gwałt na logice, ale także kradzież.
@Cheater: Chyba pierwszy raz i jedyny dałem Ci plusa jak dotąd(✌ ゚ ∀ ゚)☞
@Kaczypawlak: ahahahhaha. Ale jestes zabawny. Ile wynosi NI w UK?
@Kreation: To nieistotne. Równe nie znaczy sprawiedliwe.
Załóżmy że ten podatek wynosiłby 200zł miesięcznie (bo korwe ofc obliczeń nie przestawił).
Uważasz że sprzątaczka pracująca na zleceniu za 1200zł miesięcznie i konsultant SAP koszący 20k powinni
@M4ks: Co w tym zabawnego? Jakby opłata za prowadzenie firmy kosztowała 80 zł, a nie jak u nas 1100 po odliczeniach 700 zł to co by z tą kasa zrobił przedsiębiorca? Przecież, aby dosłownie wyjść na zero albo i zarobić ma ten próg do przekroczenia.
@Kaczypawlak: kuce są za progresją podatkową?
@K_Feras_P: oczywiście że jest. Kwota wolna od podatku to nic innego jak podatek progresywny z zerową stawką.
mając podatek liniowy 20% i kwotę wolną 10000zł masz progresję podatkową:
0-10000zł - 0% podatku. 10001 i więcej - 20%. Progresja jak byk. Więcej zarabiający płacą więcej.
@M4ks: A Ty masz? W ogóle wiesz co trzeba, aby firmę prowadzić?( ͡º ͜ʖ͡º)
@M4ks: To skoro jest u nas tak dobrze to czemu wyprowadziłeś się do UK z kasą?( ͡º ͜ʖ͡º)
@M4ks: Super, walisz skrótem i cudów oczekujesz, że ktoś skojarzy o co chodzi. Mnie interesuje zarabianie pieniędzy a nie opłacalnie składek( ͡° ͜ʖ ͡°) Jednak skoro taki wymagający jesteś to trzymaj
@M4ks: Jest lepiej na początku jak się firmię zakłada, potem jest już "podobnie". Jednak są wtedy inne kombinacje. Na start wymarzony raj. Plus jest gwarancja, że jak sam serio nie złamiesz prawa specjalnie to Cie nie zamkną a w Polsce "przez przypadek" mogą Cię puścić z torbami, bo jełop
Mam wrażenie, ze jesteś takim typowym teoretykiem, coby podbił świat gdyby nie urzędasy i całe to zło.. A wszyscy wiemy jak jest. Tak jak mowię - robiłem biznesy w PL, miałem kontrole, znam mnóstwo ludzi co dalej robią, tez maja kontrole i nikt im problemów nie robi o ile sami sie o nie nie proszą.
W UK jest mniej
@M4ks: Zauważ dwa lata, a potem już normalnie.
@M4ks: EE tam.
@M4ks: No nie bardzo.
@M4ks: