Wpis z mikrobloga

Mireczki, planuję zacząć zabawę z symulatorami wyścigów. Trochę czasu przegrałem w gt3, gt4 na ps2 i trochę mniej w raceroom experience, ale na klawiaturze. Kasa na steamie odłożona na ac oraz project cars. Teraz kolej na kierownicę. Myślałem nad kupnem Logitech Driving Force GT, używkę można wyrwać już za ~300zł. Na kierownicę myślałem aby przeznaczyć 300-350zł , max 400zł jeżeli coś ciekawego będzie. Polecicie coś ?

#simracing #assettocorsa #projectcars #gry #pcmasterrace
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Mokrysedes: z dp1 nie ma problemu, hajs na steamie jest spory, szkoda ze nie mozna konwertowac na pln :(

@Mokrysedes: @snsv: a czy pchanie się w dfgt jest opłacalne ? Kierownica już trochę na rynku jest i czy nie będzie tak, że szybko padnie ? :)
  • Odpowiedz
@surf: jezeli nie jestes pewny czy Ci sie nie znudzi taka zabawa szybko to warto. Sam tak zrobilem ze kupiłem dfgt na start i po roku zmienilem na g27. A sprzet jak sprzet sam problemow z nia nie mialem ale lepiej jak jest gwarancja
  • Odpowiedz
@surf: jak chcesz na powaznie sie do tego zabrac to odpusc sobie Project Cars, w Asetto bedziesz mial az nad to "wrażen" na poczatek. Pozatym na PC nauczylbys sie zbednych nawyków ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@bomber89: ac kupione z pelnym dp. Nie wiem czy chce na poważnie, raczej dla rozrywki. Karting droga sprawa, lecz lubie strasznie śmigać kartami, więc pozostają symulatory. Na pc zbedne nawyki, tzn?
  • Odpowiedz
@damian_co_dalej: @bomber89: okej , czyli wszystko jasne :) teraz pozostała kwestia kierownicy. Chyba póki co zostanę przy dfgt, a w przyszlosci g27 lub coś lepszego :) Obecnie nie stać mnie na 700zł + za kierownicę :(
  • Odpowiedz
@surf: spokojnie, moje dfp nie wiem ile ma lat, ja je katuje juz prawie 2 lata i nic sie z nią nie dzieje, sprzęty nie do zajechania, co do PC, skoro 400+ konnym BMW w DESZCZU z wyłączonym ESP, nie mogę zerwać przyczepności gazem, to ja nie mam pytań xD
  • Odpowiedz
@surf: ja tak jak snsv i poprzedni wlasciciel kiery, zaczynalem na uzywanym dfgt. Po okolo roku przesiadlem sie na g27. Mialem dfgt w bardzo dobrym stanie, pelnia sprawnosci, wszystko dzialalo idealnie... a egzemplarz z 2008 roku. ;]
  • Odpowiedz
@surf: Jak już kupisz używaną dfgt to radzę rozkręcić, wyczyścić dokładnie mechanizmy (kiere i pedały) i nasmarować. Ja użyłem smaru syntetycznego bo nie reaguje z plastikiem. Efekt: cichsza praca i odrobinę lepsze czasy no i lżej na duchu, żeby szybko jej nie wykończyć;]
  • Odpowiedz
@surf: Moja DFGT ma grubo ponad 100tys km przejechane i prawie zero problemów. Raz tylko musiałem potencjometry w pedałach przeczyścić
  • Odpowiedz
@surf: PCars przyszło do mnie w dniu premiery. Efekt był taki, że pograłem 2h i wróciłem do AC, które katuję nadal. (Obie gry nabyłem w okresie premiery PC, bo wtedy też kupiłem G27). Na dzień dzisiejszy w AC wyjeździłem ponad 400 godzin, w PC 40. Jak dwa tygodnie temu odpaliłem PC, żeby zobaczyć czy patche coś zmieniły, to wyłączyłem i natychmiast odinstalowałem. Jest naprawdę tragiczne. Mam jednak plan, żeby zakupić
  • Odpowiedz
@samFTW: iRacing polecam, choć śmiałem się z modelu finansowego to jednak ta gra jest solidnie obudowana, a nie jak AC - tory, samochody... i tyle. Wolę za 2-3x większą sumę mieć jakiś tam tor ale go wykorzystać w sensowny sposób niż pojeździć parę razy na czymś z dream packa i odstawić :P
  • Odpowiedz
@iso9001: No własnie to mnie irytuje. Rzygają contentem nowych samochód, a tymczasem cała obsługra gry i multiplayer leżą i kwiczą. Ja chciałbym móc siąść do gry i przez 2h po prostu pojeździć zamiast irytować się interfacem i szukaniem serwera, który ma sensowne ustawienia.
  • Odpowiedz