Wpis z mikrobloga

#javascript #webdev Bawię się strapi.io - zajefajna zabawka. Jeszcze kodu nie dotknąłem a cała czarna robota już odwalona :D Pora zabrać się za front.

Teraz pytanie: no mam wygenerowane RESTowe API - ślicznie. Ale ponoć wspiera to z automatu też websockety. Nie mogę znaleźć info jak ich mogę użyć?
Ktoś, coś?
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Elmono: ekspress to silnik (akurat w tym projekcie nie używany, ale w większości mi znanych), strapi to samochód z przyczepą kempingową :)
  • Odpowiedz
@Jurigag: nie bawiłem się firebase, ale na pierwszy rzut oka to jakiś bieda SaaS uzależniony od ich hostingu w dodatku? Chwalą się "realtime database" - cokolwiek to znaczy, tym, że mają autoryzację userów (wow!) i tym hostingiem. Nie brzmi zachęcająco.

Strapi to pełnoprawny, kompletny framework z kilkoma ułatwiaczami życiia w postaci generatorów podstawowych rzeczy :)
  • Odpowiedz
@MrGreeneye: Sorki odpisałem Ci wcześniej, ale myślałem, że piszę pod innym postem i wypowiedź była bez sensu (efekt długiego weekendu :P)

Ogólnie z perspektywy czasu. Tak, pobaw się w strapi. Nawet jeśli nie przypadnie Ci do gustu, to dużo czasu nie stracisz :) Ale jak dla mnie dobra droga do ułatwiania sobie życia :)
  • Odpowiedz
@npsr: Chociaż miałeś długi weekend, zazdraszczam ( ͡° ͜ʖ ͡°).
To siadam zaraz na godzinkę i zobaczymy, mam właśnie jedno proste api do zrobienia to od razu w praktyce wypróbuję.
  • Odpowiedz