Aktywne Wpisy
![rydzniznic](https://wykop.pl/cdn/c0834752/74be4c097f271a61d874ecdaf9133b765ef6ec5fd1d5d4b689a18f960d92786a,q60.gif)
rydzniznic +29
Wiecie co jest najzabawniejsze? Opozycja powie ze "pieniędzy nie ma i nie będzie" zabiorą social i emerytury, napchają własne kieszenie, wydadzą na ośmiorniczki, a ich elektorat będzie mówił "oooo jaka dobra władza, nie chcą zadłużać państwa, a ja nic nie dostanę, oooo".
Nie wierzę w naiwność tych lemingów xD
#bekazlewactwa #bekazpodludzi #polityka #polska #wybory
Nie wierzę w naiwność tych lemingów xD
#bekazlewactwa #bekazpodludzi #polityka #polska #wybory
![rydzniznic - Wiecie co jest najzabawniejsze? Opozycja powie ze "pieniędzy nie ma i ni...](https://wykop.pl/cdn/c3201142/1c8be8362e88499d49f3edbbb96f5fb84689bf77452c5b6b344fac6c329ad262,w150.jpg?author=rydzniznic&auth=89b336274dda2ecce93dde275d1d2faa)
![Stalionnn](https://wykop.pl/cdn/c3397992/Stalionnn_dzrSFAnUWr,q60.jpg)
Stalionnn +374
Dzisiejszy #lunchbox do pracy:
➊ Płatki jęczmienne z siemieniem lnianym z musem ze świeżego ananasa, pestkami dyni i słonecznikiem;
➋ Twarożek ze szczypiorkiem, seler naciowy (mam alergię na seler, więc u mnie marchewka), papryka czerwona i żółta;
➌ Chilli con carne z ryżem brązowym i sałatką z roszponki i pomidorków cherry;
➍ Zupa krem z zielonego groszku i mięty.
➥ Łączny czas przygotowania: 1 h;
➥ Koszt produktów: 17 zł/4 posiłki/osobę;
➥ Ilość kalorii: 1411 kcal;
➥ białko 83 g;
➥ tłuszcze: 58 g;
➥ węglowodany 165g;
➥ błonnik 35 g;
Chilli con carne – 4 porcje
✔ 400g mielonej wołowiny;
✔ 1 cebula;
✔ 1 puszka czerwonej fasoli odsączonej i przepłukanej ;
✔ 1 puszka kukurydzy odsączonej i przepłukanej
✔ 1 puszka pomidorów krojonych;
✔ 1 ząbek czosnku posiekany;
✔ Przyprawy: chilli, oregano, bazylia, kolendra, pieprz, sól;
➥Wołowinę podsmażyć z cebulą do momentu aż mięso całkowicie zmieni kolor. Dodać pozostałe składniki i przyprawić. Dusić na wolnym ogniu ok. 30 minut. Podawać z ugotowanym ryżem brązowym (50g) i sałatką z roszponki i pomidorków.
Zupa krem z zielonego groszku i mięty – 3 porcje
✔ 1 litr bulionu jarzynowego;
✔ 350 g groszku zielonego;
✔ 1 cebula pokrojona w kostkę;
✔ 1 ząbek czosnku;
✔ Oliwa z oliwek 1 łyżka;
✔ Kilka listków mięty;
✔ Sól, pieprz;
➥ Przygotowanie: Na oliwie podsmażyć cebulkę. Dodać groszek mrożony. Dusić 15 minut. Wlać bulion, dodać listki mięty i gotować kolejne 10 minut. Zmiksować na gładką masę.
Śledź moje kolejne wpisy pod tagiem #cookologia lub dodaj mnie do obserwowanych
Regularnie publikuję wpisy związane z dietetyką, zdrowym odżywaniem i gotowaniem. Jeżeli chcesz, bym w kolejnych wpisach poruszyła jakiś temat z tego obszaru daj znać w komentarzu.
#gotujzmikroblogiem #gotujzwykopem #dieta #mikrokoksy
BTW tak sobie teraz myślę, że u mnie w biurze dziwnie by się na mnie patrzyli, jakby zobaczyli, że codziennie wciągam zawartość 5 pudełek - że żarłok, że zamiast pracować to cały dzień je itp. Ale w sumie to niech giną ¯_(ツ)_/¯
@Del123: dokłądnie. Dodatkowo jeśli mam mało czasu to w weekend gotuję i mrożę na zapas. Polecam także kuchnię azjatycką: tam wszystko wrzuca się na woka na parę minut. Do tego makaron sojowy, którego nie trzeba gotować. Gdy już totalnie nie mam czasu to po prostu nacieram pierś z kurczaka przyprawami i piekę w worku razem z warzywami. W tym czasie biorę prysznic albo ogarniam
@Nightshade: mój jest zadowolony, bo lubi mój styl gotowania. Ja pewnie jestem trochę freakem jeśli
Swoją drogą, jesteś programistką? bo dajesz średniki na końcu linii :D
( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
@monkali: Jak robisz mus?
Co do poprawiania tekstu to po napisaniu wrzuć sobie na stronie ortograf.pl